:
Breaking News

Megszólalt a bántalmazással vádolt Amnesty igazgatója: „Megalapozatlan állítások”

Megszólalt a bántalmazással vádolt Amnesty igazgatója: „Megalapozatlan állítások”

Munkahelyi konfliktusról, és nem bántalmazásról, vagy zaklatásról volt szó az Amnestynél – állítja a szervezet igazgatója. A belső vizsgálat őt igazolja, ellenére dühös és csalódott, mert szerinte a félreértés rosszat tesz a jövőbeli áldozatoknak is.

Megalapozatlanok az Amnesty magyarországi irodáját ért bántalmazási vádak, munkahelyi konfliktus történt – mondta a Telexnek Vig Dávid, a jogvédő szervezet igazgatója.

Január elején az Amnesty International Magyarország négy női munkatársa számolt be arról, hogy évek óta bántalmazzák őket a szervezetnél, ahol jellemző a nemek közötti egyenlőtlenség is. Megfélemlítő, kirekesztő, mérgező munkahelyi környezetről, szóbeli és lelki erőszakról, zaklatásról, manipulációról beszéltek. Az Amnesty úgy reagált a vádakra: a négy munkavállaló panaszait kivizsgálták és nem találtak bizonyítékot. Sőt, mint kiderült: a szervezetnek írásos bizonyítékai vannak arra, hogy a vádak nem állják meg a helyüket.

Üzlet Zsiborás Gergő 6 perc olvasás
Bántalmazás és toxikus légkör az egyik legnagyobb jogvédő szervezet magyar irodájában?
Legyél jobb! Takács Dalma 10 perc olvasás
Depressziós vagyok. Elmondjam-e a főnökömnek, vagy sem?

„Követtem el hibákat vezetőként, de soha senkit nem bántalmaztam. A munkahelyi konfliktusok nem egyenlők az abúzussal és megfélemlítéssel” – mondta Vig. Elmondta: az állítását belső és külső vizsgálat is alátámasztja. Mérhetetlenül igazságtalannak érzi, ami az ügyben történt, de a panaszosok megéléseit nem szeretné vitatni.

Vállalom a felelősséget azért, hogy megbántottam őket

– mondta Vig.

A szervezet vezetője úgy látja: minden mondatnak hatása lehet arra, hogy egy olyan szexista társadalomban, mint a hazai, hogyan kérdőjelezik esetleg meg a jövőbeli áldozatokat. Szerinte ezért kell különválasztani a bántalmazást és a munkahelyi konfliktust.

Szóba került az is, hogy 2019 és 2021 között öt női munkavállaló hagyta ott az Amnesty magyarországi irodáját a mérgező légkörre hivatkozva, ők munkajellegű okból távoztak Vig szerint.

The post Megszólalt a bántalmazással vádolt Amnesty igazgatója: „Megalapozatlan állítások” appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés