:

Jellinek eladja a felújítás alatti Sofitelt, meg is van a vevő

Jellinek eladja a felújítás alatti Sofitelt, meg is van a vevő

Jellinek Dániel a Gellért után újabb szállodáját adja el. A Duna parti Sofitel felújítása már tart, a homlokzatot teljesen újraépítik.

Az Indexnek beszélt arról a 7. leggazdagabb magyar, hogy miután megpályáztatták, csoportja, az Indotek eladja a Sofitelt. Az épp átépítés alatt lévő hotelt és a mögötte lévő ingatlant az Equilor Alapkezelő Zrt. vásárolta meg: egészen pontosan a társaság által kezelt egyik alap. Jellinek azt mondta a lapnak, hogy a tranzakció jelenleg is folyamatban van a nyertes ajánlattevővel, vagyis az még nem zárult le.

2021 elején a Forbesnak Jellinek még azt mondta az akkor a portfóliójába került szállodáról, hogy

„Budapest-ikont szeretnék csinálni a Sofitelből”.

A járvány miatt végül nem szakaszosan újították fel az épületet, hanem lezárták és elkezdték a teljes felújítást (ez jelenleg is tart, szakmai vitákat kiváltva).

A lapnak most azt mondta, hogy nagyobb hozammal kecsegtető befektetési területek után néz. Emiatt adta el a Gellért Szállót is, a patinás hotel Tiborcz István érdekeltségébe került. Forrásra is szüksége volt, mert közben beszállt a magyar Auchan mögötti cégbe is.

Ilyen lesz a felújított Sofitel. Tervek: Bánáti+Hartvig

Equilor? Akkor Tiborcz!

A nyertes ajánlattevő Equilor Alapkezelő Zrt. nem része a Tiborcz-portfóliónak, a BDPST Group azzal, hogy a Gránit Bank nagytulajdonosa lett, érdekelt a Diófa Alapkezelőben és az Equilor Befektetési Zrt.-ben is, de ez külön cég az alapkezelőtől.

Ugyanakkor Jellinek azt mondta, hogy nem az alapkezelő maga, hanem egy általa kezelt alap lesz majd a tulajdonos.

Az, hogy kik a tőkealapok tulajdonosai (befektetői) Magyarországon nem nyilvános adat.

Jellinek nagy üzletei

A Jellinek többségi érdekeltsége tartozó Indotek az ingatlanpiacról nőtt hatalmasra, mára az egyik legkiterjedtebb ingatlanportfólió az övé, de számos már ágazatban is jelen van.

Érdekelt a Waberer’s logisztikai cégben is, ahol az alapító-tulajdonos épp most szállt ki, részvénycsomagját Tiborcz István vette meg.

Nagy üzletre készül a pesti tőzsde egyik nagy sztárjában is, a kiváló félévet záró Alteóban, ahol a Mol egyik leánycége mellett az Indotek és a Tiborcz-féle Diófa magántőkealapja alkotta konzorcium tett ajánlatot.

A horvát óriás, a Fortenova kapcsán nem mondott konkrétumokat, mert épp zajlanak a tárgyalások, bár a hírek szerint itt megakadtak az egyeztetések (a lehetséges üzlet hátteréről itt írtunk). Jellinek azt mondta, hogy a magyar piacon és külföldön is több tranzakciót készítenek elő, de nemcsak vásárolnak, hanem például több magyar kereskedelmi ingatantól is megváltak.

Borítókép: Jellinek Dániel a felújítás előtt, de már kiürített Sofitel egyik tárgyalójában 2021 januárjában. Fotó: Sebestyén László

The post Jellinek eladja a felújítás alatti Sofitelt, meg is van a vevő appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés