:

Fontos döntést hozott a Versenyhivatal a tőzsde egyik sztárjáról

Fontos döntést hozott a Versenyhivatal a tőzsde egyik sztárjáról

Az elmúlt egy év egyik legjobb tőzsde sztorija volt a pesti parketten az Alteo energiaszolgáltatóé. A céget most kormányközeli szereplők vásárolnák fel, vajon mit lép erre a GVH?

Az Alteo részvényeinek többségére a piac ár alatti ajánlat érkezett egy konzorciumtól, melynek tagjai:

MOL RES Investments Zrt. (a Mol olajipari óriás leánycége),a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Diófa Alapkezelő által kezelt Főnix Magántőkealap;a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Indotek-Investments Alapkezelő által kezelt Riverland Magántőkealap.

Hogy a magántőkealapoknak kik a valódi befektetői, az Magyarországon nem nyilvános (de a kormányközeli szereplőknél nem ritka, hogy az alapkezelő tulajdonosa kötődik, vagy ugyanaz, amin az alap legnagyobb befektetője).

A menedzsment nem támogatja az üzletet, amelynek keretében Veres Tibor Wallis-vezér helyére kerülnének be az új tulajdonosok.

Korszakos eredmények a felvásárlás előtti Alteónál, jól megy a magyar tőzsdén az energiacégeknek

Az összefonódást vizsgálta a Gazdasági Versenyhivatal is. Múlt végén közölték, hogy arra jutottak: nem áll fenn olyan piaci koncentráció, amely miatt vizsgálniuk kellene az üzletet. Ez gyakorlatilag zöld jelzést jelent, a GVH-n nem fog múlni az üzlet megkötése.

The post Fontos döntést hozott a Versenyhivatal a tőzsde egyik sztárjáról appeared first on Forbes.hu.