:

Míg te pihentél, a forinttal csúnyán elbántak, kritikus szintről fordult vissza

Míg te pihentél, a forinttal csúnyán elbántak, kritikus szintről fordult vissza

Régi ismerőst köszönthettünk újra.

Míg az ország március 15-ét ünnepelte, addig a forintárfolyam régen látott negatív spirálba került. Az euróval szemben néhány óra leforgása alatt csaknem 13 forintot gyengült az árfolyam, így tegnap délután ismét 400 forintot kellett adni egy euróért a devizapiacokon. Erre január eleje óta nem volt példa.

A forint végül a 402-es szintnél fordult vissza. A nap végét némileg erősebben, 396 körüli jegyzésnél zárta.

Több ebből Senki nem akar 2008-at: fekete szerda után az európai bankszektor is Hétszáz millió dollárnyi fizetés is benn ragadhatott volna – az amerikai bankcsőd közelről

Ma reggel is hasonló a helyzet az MTI szerint:

Az eurót csütörtök reggel 396,39 forinton jegyezték a 12 órával korábbi 400,63 forint után. A dollár jegyzése 373,98 forintra húzódott vissza 379,72 forintról, a svájci franké pedig 401,89 forintra 409,28 forintról. Az euró-forint árfolyam az elmúlt napokban. Adatok forrása: Google Finance

Miért gyengült a forint?

Megrázta a világpiacokat, hogy bankcsődök voltak az Egyesült Államokban. Ennek a turbulenciának a hatásait látjuk a forintárfolyamon is jelenleg.

Tegnap egyébként nemcsak az euróval szemben gyengült jelentősen a forint:

a dollárt jegyezték 381,38 forinton is (a leggyengébb idei jegyzés a január eleji 383,46 forint), a svájci frankot pedig 412,57 forinton, ami a frank esetében a forint idei leggyengébb jegyzése volt.

The post Míg te pihentél, a forinttal csúnyán elbántak, kritikus szintről fordult vissza appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés