:

Ismét egy patinás vidéki étterem zárt be a rezsiköltségek miatt

Ismét egy patinás vidéki étterem zárt be a rezsiköltségek miatt

Még ha valószínűleg csak ideiglenesen is, de bezárt a Makó főterén található, legendás Korona étterem, mert a rezsiköltségek ellehetetlenítették a működést.

Facebook-oldalukon azt írták, hogy májusban újranyitnának, addig csak a rendezvények idejére működnek.

A Délmagyar cikke szerint a Korona valaha a város legelegánsabb szállodája volt, az épületegyüttes földszinti részén található étterem eredetileg ennek volt a része. Ilyen minőségében 1992-ben zárt be; a város önkormányzata rá két évre megvette, majd 2005-ben felújította közel egymilliárdból. 

Interjú Vámosi Ágoston 7 perc olvasás
„Lassan elviselhetetlenek az éttermi árak, de még mindig nem emelték meg eléggé”
Interjú Knittel Martin 20 perc olvasás
Súlyos károkat okozott a szakmának, hogy egy forint végkielégítés nélkül küldtek haza embereket – 2023 pedig megjósolhatatlan
Pénz Forbes 1 perc olvasás
Hatvanöt év után végleg bezár a legrégebbi szegedi étterem

Újranyitnának

Főleg az áram és a földgáz ára az, ami miatt ez a sajnálatos döntés született – mondta az étteremvezető, Budai Ferenc. Közrejátszott még az étel-alapanyagárak hatalmas drágulása is.

Ezeket a plusz költségeket nem lehet ráterhelni a fogyasztókra, hiszen az már jóval meghaladná a lélektani ár határát – tette hozzá.

Azt is elmondta, hogy a májusi újranyitást kicsit átdolgozott koncepcióval tervezik. Az étterem már a szüneteltetés előtt is minimális személyzettel működött.

The post Ismét egy patinás vidéki étterem zárt be a rezsiköltségek miatt appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés