:

A Telekom-vezér is megszólalt a Vodafone-felvásárlásról

A Telekom-vezér is megszólalt a Vodafone-felvásárlásról

A Magyar Telekom vezérigazgatója, Rékasi Tibor nem tart a 4ig-től, szerinte csak erősödni fog a verseny azzal, hogy a Vodafone felvásárlásával egy másik óriás is felnő a Telekom mellé.

A telekommunikációs piacon is óriásira növő 4i5 51 százalékot, a magyar állam pedig 49 százalékot vásárolt év elején a magyar Vodafone-ból.

A deal nyomán létrejövő piaci helyzetről és a Telekom terveiről készített interjút a Portfolio Rékasi Tiborral, a Magyar Telekom vezérigazgatójával. Rékasi kifejti: nincs okuk arra, hogy bárkitől is tartsanak a piacon, sokkal inkább arra van szükségük, hogy újra és újra új motivációt nyerjenek a körülöttünk zajló változásokból. Évek óta tesszük a dolgunkat, és az eredményeinken minden dimenzióban látszik, hogy jól csináljuk, ezt a munkát szeretnénk folytatni.

A verseny ránk is inspirálóan fog hatni, a 4ig csoporttal sok alszegmensben versenyzünk már évek óta, fejtette ki.

Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Rekordárbevétellel és rekordadóssággal zárta az évet az új, NER-közeli Vodafone-tulajdonos
Üzlet Forbes 4 perc olvasás
Jászai a Vodafone-ról: Ugyanolyan feltételekkel indulunk közbeszerzéseken, mint bárki más
Üzlet Forbes 2 perc olvasás
Megköttetett a nagy üzlet, megvettük a Vodafone-t

„A mi stratégiánk nem ettől függ, évek óta az a célunk, hogy a legjobb hálózaton, a legjobb szolgáltatást nyújtsuk és ezáltal Magyarországot a digitalizáció útján segítsük” – fejtette ki arra a kérdésre, hogy tartanak-e a 4ig-től.

Folytatják a hálózatfejlesztést

„Folytatjuk a hálózat építését és a beruházásokat annak érdekében, hogy minél szélesebb körben tudjunk optikai hálózaton szolgáltatni az ügyfeleinknek, nagy sávszélességgel. A kábelhálózatainkon rengeteg upgrade-et hajtottunk végre, miközben mobilhálózatainkon is folyik a modernizáció.

Bár a jelenlegi környezet, a költségek emelkedése a beruházásoknak sem kedvez, de a célunk, hogy a stratégiánkon ne kelljen változtatni

sem a verseny, sem pedig az inflációs nyomás következtében”, jelezte.

Az áremelésekről szólva elmondta, hogy az elmúlt időszakban Magyarországon elképesztő módon nőttek a költségeik, ez befolyásolja az árakat. Az inflációs környezet a telekommunikációs díjakra is kihat. A KSH által hivatalosan publikált magyar inflációs adat képezi az inflációkövető díjkorrekció alapját, az előfizetői havidíjakat évente egyszer igazítják ki, így év közbeni emelés nem várható.

The post A Telekom-vezér is megszólalt a Vodafone-felvásárlásról appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés