:

Kijött a legújabb World Happiness Report, Magyarország továbbra sem túl boldog hely

Megjelent a legfrissebb, az országukat az ott élők boldogsága alapján rangsoroló World Happiness Report. Nem vagyunk túl boldogak.

Az 51. helyen végzett Magyarország a Gallup Intézet évente kiadott, az országokat boldogságuk szerint rangsoroló World Happiness Report listáján, az ENSZ éves felmérésén. Az első helyezett Finnország lett, a finneket követi:

DániaIzlandIzraelHollandiaSvédországNorvégiaSvájcLuxemburgÚj-Zéland

Ausztria épphogy lecsúszott a top10-ről (11.), a környező országok közül Csehország a 18., Szlovénia a 22., Románia a 24., Szlovákia a 29., Lengyelország a 39., Szerbia a 45., Horvátország pedig a 48. helyet érte el.

Több ebből Máté Gábor: Nem attól félek, hogy haragszanak rám a gyerekeim, hanem hogy nem haragszanak eleget Nem a boldog, hanem a teljes élet a cél – így állj fel a legnehezebb helyzetekből

Európán belül Portugália (56.), Görögország (58.), Moldova (63.), Montenegró (67.), Bosznia-Hercegovina (71.), Bulgária (77.), Albánia (83.) és Észak-Macedónia (87.) szomorúbbak nálunk.

Ukrajna a 92. helyen végzett, de nincsenek sokkal előrébb az oroszok sem (70.) A lista itt böngészhető.

Magyarország boldogságindexe idén 6 körül alakult, tavaly 6,1, 2021-ben 5,6 volt.

Az intézet 109 országot vizsgált meg, az amerikai kutatók arra jutottak, hogy az emberek boldogságérzete a világjárvány ellenére is „figyelemre méltóan rugalmas” maradt: a 2020 és 2022 között mért globális átlagok éppoly magasak, mint 2017 és 2019 között, a pandémiát megelőző években.

Ez a 11. alkalom, hogy a listát kiadták, az élen rendszerint észak- és nyugat-európai országok végeznek. A rangsor elindításakor az ENSZ egyébként a március 20-i napot a boldogság nemzetközi napjává nyilvánította.

The post Kijött a legújabb World Happiness Report, Magyarország továbbra sem túl boldog hely appeared first on Forbes.hu.