:

Csúnyán leszerepelt a Xiaomi 13 Pro

Csúnyán leszerepelt a Xiaomi 13 Pro

A független tesztjeiről ismert, világszerte elismert DxOMark is megkaparintotta a márciusban Európába érkezett Xiaomi 13 Pro okostelefont, a gyártó első olyan Leicával közösen fejlesztett mobilját, ami elhagyta a kínai piacot, viszont a kamerateszten igencsak leszerepelt a készülék.

A mobil összesen 136 pontot gyűjtött, ami az aktuális ranglista mindössze 16. helyére volt elegendő – erre aligha lehet büszke a gyártó. A legjobb fotós mobil továbbra is a Honor Magic5 Pro (152 pont), de a Xiaomi legújabb csúcsmobilját többek között megelőzi a Huawei Mate 50 Pro (149 pont), a Google Pixel 7 (147 pont), az iPhone 14 Pro (146 pont), a Samsung Galaxy S23 Ultra (140 pont), de még a két és fél éve piacra dobott Huawei P40 Pro+ is (139 pont).

A Leica korábban a Huawei-jel közösen készített kamerarendszereket a gyártó okostelefonjai számára, és ezen készülékek közös jellemzője volt, hogy a megjelenésüket követően azonnal átvették a vezető szerepet a DxOMark mindenki által elismert listáján. Ezek után sokan joggal várhatták, hogy a Leicát a konkurenciától elhappoló Xiaomi újdonságai szintén az élre ugranak a kamerás képességeket illetően, de az elsőbbségre a jelek szerint egyelőre várni kell.

A szakértők a tesztben kiemelik, hogy a Xiaomi 13 Pro olyan funkciókat illetően marad el a konkurensektől, mint az autofókusz, az expozíció és a tömörítés minősége, illetve a portréképek esetében is elmarad az Apple, Google, Honor és Huawei okostelefonok által biztosított minőségtől.

The post Csúnyán leszerepelt a Xiaomi 13 Pro first appeared on 24.hu.