:

Itt a második hullám: több ezer ember kerül utcára, újabb techóriás lépett

A recessziós félelmek miatt az amerikai technológiai szektor óriáscégei hatalmas leépítéseket jelentettek be az elmúlt félévben. Úgy tűnik, megindult a több ezres elbocsátások második köre is: a Meta után most az Amazon is lépett.

9000 munkavállalójától válik meg az Amazon

– jelentette be a társaság.

Előre szaladtak, most racionalizálnak

Andy Jassy vezérigazgató azt mondta, hogy a vállalat az elmúlt években jelentős létszámbővítést hajtott végre, de a bizonytalan gazdasági helyzet miatt kénytelen volt a költség -és a létszámcsökkentés mellett dönteni. A leépítések a felhőszolgáltatások, a hirdetési és a Twitch-részlegre koncentrálódnak.

„Tekintettel a bizonytalan gazdaságra, amelyben élünk, és a közeljövő bizonytalanságára, úgy döntöttünk, hogy racionalizáljuk a költségeket és a létszámot” – mondta Jassy a vállalat weboldalán közzétett nyilatkozatában.

Az Amazon bevételei a jól jövedelmező felhőszolgáltatási üzletágból lelassultak, az ügyfelek elkezdtek spórolni, miközben a fogyasztás is visszaesett, pár szolgáltatásukat le is állították.

Egy nagy szám: 27 ezer elküldött ember

Az Amazon a második techóriás, amely újabb leépítést jelentett be. A Facebook az első körben bejelentett 11 ezer ember után újabb 10 ezer fős leépítést jelentett be a múlt héten.

Az Amazon a mostani bejelentése azt is jelenti, hogy már összesen 27 ezer embert küldtek el a cégtől a recessziós félelmek miatt. A techszektor bejelentései ellenére a legutóbbi adatok szerint az amerikai munkaerőpiac meglehetősen feszes, a magas infláció és az emelkedő kamatok ellenére is.

The post Itt a második hullám: több ezer ember kerül utcára, újabb techóriás lépett appeared first on Forbes.hu.