:
Breaking News

Több ezer tonna aranyércre bukkantak 1400 méter mélyen

Több ezer tonna aranyércre bukkantak 1400 méter mélyen

Kínában egy hatalmas aranylelőhelyet fedeztek fel, mintegy 50 tonnás tartalékkal, amelynek piaci értéke 3 ezer milliárd dollár körül van – írja az MTI.

A kelet-kínai Santung tartomány ásványkincsekkel foglalkozó hatósága arról számolt be, hogy a lelőhely Rusan város területéhez tartozik és elég nagy kiterjedésű. Csou Ming-ling, a tartományi Földtani és Ásványi Erőforrások Hivatalának illetékese elmondta, a kutatók több mint 250 fúrást végeztek el, melynek révén 1400 méteres mélységig jutottak, amikor megtalálták a lelőhelyet.

Santung tartomány közismerten gazdag aranyforrásokban, az elmúlt négy évtizedben Kínán belül a legtöbb aranyat itt termelték ki. Kormányzati becslések szerint a lelőhely 2000 tonna aranyérce legalább 20 évig ad munkát.

Kína becsült aranytermelése 2022-ben 330 tonna volt, amellyel az ázsiai ország abszolút világelső. Mögötte Ausztrália, Oroszország és Kanada nevezhető még jelentős termelőnek. A csúcsot Kínában 2016-ban érték el, amikor összesen 453,5 tonnát termeltek ki, azóta visszaesés tapasztalható.

The post Több ezer tonna aranyércre bukkantak 1400 méter mélyen first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés