:

Tavaly százmilliárdos üzletet zárt, most az első eurós részvénykibocsátásra készül a magyar cég

Az Adventum IPO-ja után már három euróban jegyzett részvény lesz a magyar tőzsdén.

Jön az első eurós részvénykibocsátás a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), írja a Bloomberg. Egy budapesti székhelyű ingatlanbefektető, az Adventum Investment Fund Management tervezi az IPO-t.

A tőzsdei bevezetést az idei évre tervezik, így ez lehet az első euróban denominált IPO a BÉT-en. Ezzel együtt már három euróban jegyzett részvény lesz a magyar tőzsdén, múlt hónapban a Graphisoft Park és az OXO Technologies Holding tért át euróra a részvényei jegyzésében.

Több ebből A Köki Terminál tulajdonosa a román ingatlanpiac egyik legnagyobb üzletét ütötte nyélbe Újabb pesti pláza cserél gazdát, 6 milliárdból újítják fel a Köki Terminált

Bárány Kristóf, az Adventum alapító partnere a Bloombergnek azt nyilatkozta, a cég azért döntött úgy, hogy részvényeit euróban jegyzi, mert a bevételei és a hitelei elsősorban ebben a pénznemben vannak.

Az euróárazás azokat a befektetőket is vonzhatja, akiket elriasztott az elmúlt egy évben a világ egyik legingadozóbb valutájának számító forint, írja a Bloomberg.

A hírügynökség kérdéseit a BÉT nem kommentálta.

Az Adventum tavaly hatalmas tranzakciót hajtott végre, közel 280 millió euróért (kb. 100 milliárd forintért) vásároltak egy 18 elemből álló, magyarországi és cseh, a Tesco által fémjelzett kiskereskedelmi parkot.

The post Tavaly százmilliárdos üzletet zárt, most az első eurós részvénykibocsátásra készül a magyar cég appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés