:

Valami nem oké Lázár János ménesbirtoki döntései körül

Egyik nap még műemlék, amely Kossuth Lajost és Ferenc Józsefet is vendégül látta, másik nap már csak közönséges épület. Így épül a szálloda Lázár birtokán.

Szállodát épít Lázár János a mezőhegyesi ménesbirtokon, pedig ez tegnap még nem lett volna lehetséges – írja az RTL. Lázár János építési és közlekedési miniszter azonban saját maga gondoskodott a lehetőségről, miután megszüntette több, a birtok területén lévő ingatlan védettségét. A Hangai vendégfogadó – ahol annak idején Kossuth Lajos és Ferenc József is megszállt – elvesztette műemlék jellegét, egy melléképület megsemmisült, egy ingatlanon pedig a telekalakítás miatt nincs védett érték.

Több ebből Hét éve majdnem kiszállt, most rekordévet zárt. Hogyan csinálta? Itt a nagy fogás: százmilliót gyűjtött két horgász, hogy meghódítsa egész Európát

Lázár János munkaidőben miniszter, szabadidejében pedig egyúttal a Jövő Nemzedék Földje alapítvány kuratóriumi elnöke is. A két poszt nem fér össze: az egyetemi alapítványok esetében az Európai Bizottság éppen ezeket az eseteket nehezményezte. Ezért függesztették fel az Erasmus-programot is. Lázár esete mutatja, hogy a probléma túlmutat a felsőoktatáson, hiszen ő korábban a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke is volt. Erről a pozícióról az EB nyomására lemondott, a ménesbirtok felett azonban továbbra is szabadon rendelkezhet.

The post Valami nem oké Lázár János ménesbirtoki döntései körül appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés