:
Breaking News

Biztos érdemes Budapestről repülni? A szomszédban tízezrekkel olcsóbb lehet a jegy

Biztos érdemes Budapestről repülni? A szomszédban tízezrekkel olcsóbb lehet a jegy

Bár a plusz két-három óra utazás nem a legkényelmesebb választás, Bécsből a magyarok által is kedvelt úti célokra lehet fillérekért utazni. Olyan olasz várost is találtunk, ahova húsvétkor negyedáron lehet Bécsből utazni ahhoz képest, mint ha Budapestről indulnánk.

Nagyvárosok, tengerparti turistaközpontok és szigetek is szerepelnek a magyarok legkedveltebb nyaralóhelyei között, sokan azonban még mindig alapvetésnek tekintik, hogy Budapestről induljanak repülővel. Ez akár több tízezer forintos különbséget is jelenthet a jegyárakban, ami retúrjegy esetén már komoly összeg.

Arra ugyan számítani lehetett, hogy a magyar kormány extraprofitadója után a légitársaságok beépítik azt a Budapestről induló gépek jegyáraiba, Béccsel összevetve azonban nem 3900 forint a különbség – írja a Pénzcentrum. A lap a júliusi időszakot vizsgálta olasz és spanyol célpontokra keresve, és azt találták: egy-két kivétellel még a bécsi transzferrel együtt is megéri inkább az osztrák repülőteret választani kiindulópontnak.

A Forbes.hu is körülnézett a repülőjegyek között, és rögtön a húsvét hétfőre szóló jegyeknél több mint négyszeres különbséget talált. Míg a Budapestről Cataniába tartó repülőgépre 32 164 forint (84 euró) a jegy, addig Bécsből ugyanoda 20 euró.

A Budapest-Catania járat indulási és érkezési időpontja, valamint a jegy ára. A Bécs-Catania járat indulási és érkezési időpontja, valamint jegyára.

A Pénzcentrum júliusra vonatkozó gyűjtése alapján Velence esetében a legnagyobb a különbség, nagyjából kétszeres, és azt írják: aki Londonba, Párizsba, vagy Tel-Avivba utazik, az is inkább Bécset válassza a felszálláshoz.

A legtöbb légitársaság az úgynevezett Yield árképzést használja, ami nem feltétlenül jelenti azt, hogy minél hamarabb foglalunk repülőjegyet, annál olcsóbb lesz. A lapunk által talált cataniai jegyárak is ezt támasztják alá, a Pénzcentrum például több mint 34 ezer forintos jegyet talált a legolcsóbbnak júliusra bécsi indulással. A légitársaság érdeke, hogy tele legyen a gép, az algoritmus ez alapján emeli vagy csökkenti az árakat.

The post Biztos érdemes Budapestről repülni? A szomszédban tízezrekkel olcsóbb lehet a jegy appeared first on Forbes.hu.