:

Feltörték a YouTube egyik legnépszerűbb tech-csatornáját

Feltörték a YouTube egyik legnépszerűbb tech-csatornáját

Feltörték a YouTube egyik legnépszerűbb tech-csatornáját, amelyet követően kriptocsalásokról szóló videók jelentek meg az oldalon – írja a PCWorld.

A kanadai Linus Sebastian több mint 15 millió felhasználóval bíró LinusTechTips csatornájáról a behatolás után az összes korábban feltöltött videó eltűnt, majd megváltoztatták a nevét is, így egy ideig LinusTechTipsTemp név alatt szerepelt.

A korábbi videók helyére két stream került, amelyekben a dél-afrikai származású milliárdos, Elon Musk szerepelt. Az anyag a 2021-es The B Word kriptokonferecián készült, ahol a Tesla vezetője mellett például a Twitter-alapító Jack Dorsey is részt vett.

A videók leírásában egy állítólagos akciót reklámoztak, amelyben 100 ezer dollárnyi kriptovalutát osztanak szét. A mellékelt link első pillantásra úgy tűnt, a Teslához köthető, azonban egy hamis weboldalra kalauzolt, ahol a megtévesztett felhasználók adatainak megszerzése lehetett a cél. A visszaélést gyorsan detektálta a YouTube, és nagyjából fél óra után el is tüntette az oldalt.

The post Feltörték a YouTube egyik legnépszerűbb tech-csatornáját first appeared on 24.hu.