:

Betiltják a TikTokot? Ezekbe a részvényekbe fektess!

Betiltják a TikTokot? Ezekbe a részvényekbe fektess!

Elemzők szerint óriásit fog ugrani a Meta, a Snap és az Alphabet is, ha a TikTokot betiltják.

Összesen közel 431 milliárd dollárral növekedne a tech óriások triumvirátusának – azaz a Google mögött álló Alphabetnek, a Facebookról ismert Metának és a Snapchat vállalatának, a Snapnek – a piaci értéke, amennyiben az Egyesült Államok tényleg betiltja a TikTok platformot, írja anyalapunk, az amerikai Forbes.

A Bernstein elemzése szerint mivel mindhárom vállalat ráfeküdt az utóbbi időben a rövid videó formátumra, a TikTok bannolásával csak jól járhat, hiszen saját, már lefejlesztett megoldásával egyből dobbanthat tiltás következtében keletkező hatalmas piaci űrben.

Több ebből Brutális fizetéssel keres új munkavállalókat az Aldi Orosz üzletága miatt juthat bajba a Raiffeisen

Az elemzés szerint

a YouTube Shorts-tulajdonos Alphabet részvényei akár 20 százalékot,az Instagram Reelst pörgető Meta részvényei 30 százalékot,a Snapchat Spotlight alkalmazást fejlesztő Snap pedig akár 50 százalékot is ugorhat felfelé.

A Bernstein a részvények növekedését a korábban már Indiában és Kínában megfigyelhető, hasonló tiltások következményei alapján számolta.

Már kedvez nekik a TikTok negatív szele

A TikTok körül zajló felfordulás már hatással van a piacra. A Snap, Meta és az Alphabet részvényei csütörtökön – a TikTok-CEO washingtoni meghallgatásának napján – már 2-3 százalékkal növekedtek. Ez összesen alighanem 40 milliárd dollárnyi növekedést jelent a trió piaci értékében.

„Hogy ki nyer? Mindenki” – mondta a Bernstein.

USA vs. TikTok: itt lehet a vége, teljesen betilthatják a platformot. Mi lesz Magyarországgal?

A Meta további piaci részesedést hasíthat a már jól működő Instagram Reels számára, míg a Snap a felhasználók által az applikációban eltöltött időt sokszorozhatja meg.

A TikTok indiai, 2020-as tiltása következtében a YouTube és az Instagram megoldásai sokkal népszerűbbek lettek, de nagy nyertesek voltak még a TikTok-utánzatok is.

The post Betiltják a TikTokot? Ezekbe a részvényekbe fektess! appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés