:

Csalók élnek vissza az MVM nevével, mutatjuk, mire figyeljen

Csalók élnek vissza az MVM nevével, mutatjuk, mire figyeljen

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak. Az energiaszolgáltató közleménye szerint azonban a megtévesztő, adathalász levelek felismerhetők, az árulkodó jelekkel kapcsolatban pedig külön tájékoztató weboldalt is létrehoztak.

A csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail címekről küldik ki a számla elkészültére vonatkozó adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek. A szolgáltató felhívta a figyelmet, hogy az MVM Next számlaértesítői kizárólag az alábbi feladóktól érkezhetnek:

ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu, noreply@mvmnext.hu vagy onlineugyfelszolgalat@mvmee.hu.

Az elektronikus levélben érkező számlákon, vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az MVM Next-nél vezetett szerződéses folyószámla száma, a számla száma, illetőleg feltüntetjük az átutaláshoz szükséges adatokat is (bankszámlaszám, illetve a közlemény rovatba szükséges számsort).

Emellett az ügyfélszolgálati honlapon sosem kérik a bankkártya adatainak megadását, azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történt átirányítást követően szükséges csak beírni.

The post Csalók élnek vissza az MVM nevével, mutatjuk, mire figyeljen first appeared on 24.hu.