:
Breaking News

Már a jövő héten egységes béremelést kapnak az Audi dolgozói

Már a jövő héten egységes béremelést kapnak az Audi dolgozói

Nem tréfa: 17 százalékkal emeli a dolgozók bérét április 1-jétől az Audi Hungária. Júliustól a mozgóbér 3 százalékát is beépítik az alapbérbe.

Megállapodott az Audi Hungaria Zrt. és az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) az idei bérekről – írja az MTI.

A vállalat egységes 17 százalékos alapbéremelést hajt végre április 1-től, emellett felajánlja a mozgóbér három százalékának beépítését az alapbérbe július 1-től. A bérmegállapodás időtartamára az Audi Hungaria változatlanul egy évet javasol, tehát jövő év március 31-éig szól a szerződés.

Pénz Forbes 2 perc olvasás
Brutális fizetéssel keres új munkavállalókat az Aldi
Interjú Ács Gábor 23 perc olvasás
Ma egy kétéves családi autót pont annyiért tudsz eladni, amennyiért vetted – interjú a Porsche Hungaria első emberével

Az ajánlat alapján az Audi Hungaria az idén négy alkalommal – az áprilisi, a júniusi, a szeptemberi és a decemberi bérrel – bruttó 330 ezer forintot fizet ki, a jubileumi év alkalmából pedig további egyszeri, bruttó 330 ezer forintot fizet a munkavállalóknak, amit a júniusi bérrel teljesít a vállalat.

A győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. tavaly 8,436 milliárd euró (3274,9 milliárd forint) árbevételt ért el. Adózott eredménye 343 millió euró (133,1 milliárd forint) volt. Tavaly 1 677 545 motort gyártottak Győrben, járművekből pedig 171 134 darab készült. A vállalat tavaly év végén 11 957 embert foglakoztatott.

The post Már a jövő héten egységes béremelést kapnak az Audi dolgozói appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés