:

D. Tóth Kriszta fontos globális program nagykövete lett

D. Tóth Kriszta fontos globális program nagykövete lett

A Visa Magyarországon is elindítja Visa She’s Next elnevezésű, női vállalkozások támogatására létrehozott globális programját – tudtuk meg a társaságtól. A program célja a női vállalkozók megerősítése, pályázatot is hirdettek.

A Visa friss tanulmánya szerint a magyar női vállalkozók üzleti növekedésében a nehéz pénzhez jutás, az egyes szakmai ismeretek (IT, pénzügyi), illetve erőforrások (eszközök, humán) hiánya, a családi- és munkakötelezettségek összeegyeztetésének nehézsége, valamint a túlhajszoltság a legnagyobb akadályok.

Jelentős a nemek közötti különbség, mivel a magyarországi cégek tulajdonosai között még fele annyi a nő, mint a férfi és ez az arány csak nagyon lassan csökken .

A Visa kutatása szerint a problémás területek:

Pénzügyek: Majdnem minden negyedik magyar kis- és középvállalkozó előítéletekkel találkozott, amikor vállalkozásához forrást kívánt bevonni.Önbizalom: A férfiak gyakran magabiztosabbak a nőknél Magyarországon, a nők több mint fele vallott önbizalomhiányról, míg a férfiaknál ez az arány 50% alatt marad.Teljesen egyedül: A női vállalkozók több mint fele nem tudja, hova forduljon segítségért pénzügyi, jogszabályi kérdésekben vagy ha továbbképezné magát. + 3 kép a galériában + 3 kép a galériában Nők és a vállalkozás | Visa, Ipsos-kutatás, Magyarország, Csehország, Szlovákia (6 kép) A pályázat

Öt nyertes magyar vállalkozónő egyenként 2 000 000 forint összegű támogatást, valamint egy éves mentorálást nyer. A győzteseket elismert szakértőkből és vállalkozókból álló zsűri választja ki.

A pályázatokat a mai naptól 2023. május 21-ig lehet benyújtani, további információk a Visa magyar honlapján.

A Visa She’s Next program az Impact Hub mint lebonyolító közreműködésével valósul meg Magyarországon. Olyan vállalkozásnak szól, amelyek többségi tulajdonosa nő, vagy olyan egyéni vállalkozásoknak, amelyekben az üzleti tevékenységet nő végzi, túl vannak a kezdő lépéseken – a vállalkozást 2021. január 1. előtt már bejegyezték-, a megelőző évet pozitív üzleti eredménnyel zárták, és most a bővülés, továbbfejlődés a következő céljuk.

Elvárás, hogy rendelkezzenek digitális jelenléttel, ami lehet egy honlap, egy webshop vagy egy aktívan használt közösségi média oldal is.

 

A pályázati eljárás nagyon egyszerű: a pályázaton való részvételhez a vállalkozóknak le kell írniuk vállalkozásuk történetét, utalniuk kell arra, hogy mi inspirálta őket annak indítására, valamint ki kell emelniük azokat a kihívásokat, amelyekkel gyakran szembesülnek. Ezen túlmenően a jelentkezőknek be kell mutatni egy ötletet arra vonatkozóan, hogy hogyan használnák fel a támogatást a vállalkozásuk fejlesztésére.  A nyertesekről elismert szakmai zsűri dönt, melynek tagjai:

Tóth Kriszta, a WMN alapító- ügyvezetője, Ginzer Ildikó, a Bankholding standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese Juhász Katalin, a Visa regionális termékfejlesztésért felelős igazgatója Kozma Andrea, az STRT Holding társalapítója és a CEU InnovationsLab alapítója, vezetője Máté Krisztina, a Cápák között producere (a Forbes márciusi címlapsztorija) Rácz Judit, a Skinsmart és a Geek&Gorgeous alapító-ügyvezetője Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője Sütő Ágnes, a Magyar Bankszövetség főtitkárhelyettese

 

További információk a Visa honlapján.

Három magyar vállalkozónőből kettő úgy nyilatkozott, hogy a pénzügyi támogatás mellett a mentorprogramban való részvételt is fontosnak tartja. Többek között a következő területeken szeretnék bővíteni ismereteiket: hogyan népszerűsítsék vállalkozásukat, hogyan gazdálkodjanak a pénzügyekkel, illetve saját idejükkel. A Visa She’s Next kezdeményezés az adott vállalkozásokhoz igazított mentorprogramot nyújt a nyerteseknek. A mentorok széleskörű tapasztalattal rendelkeznek nemcsak vállalkozási és befektetési területen, hanem az üzleti oktatásban is

A Visa She’s Next magyarországi programjának nagykövete D. Tóth Kriszta, a WMN alapító-ügyvezetője.

Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője, D. Tóth Kriszta, a WMN alapítója-ügyvezetője, a Visa She’s Next program nagykövete

„Saját ötletet megvalósítani, vállalkozni, egy csapat élére állni, függetlenként terméket, szolgáltatást fejleszteni az egyik legizgalmasabb dolog a világon. A WMN magazin alapítása óta eltelt elmúlt nyolc év tapasztalatai alapján, tudom, hogy az álmaink megvalósítása sokkal többről szól, mint, hogy sikerül-e a nagy ötlethez forrást találni. Legalább ennyire fontos, a megtartó közösség, a szakmai mentorálás, az emberi támogatás, és nem utolsó sorban az, hogy képes legyél tanulni a kudarcaidból és megünnepelni a sikereidet.”

A 2020-as indulás óta a Visa világszerte több mint 2,8 millió dollárt fordított több mint 260 női vállalkozónak nyújtott támogatásra és mentorálásra a Visa She’s Next globális program keretében, többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Írországban és Lengyelországban.

The post D. Tóth Kriszta fontos globális program nagykövete lett appeared first on Forbes.hu.