:

Ezekkel a mobilokkal tarolna a tömegkategóriában a Xiaomi idén

Ezekkel a mobilokkal tarolna a tömegkategóriában a Xiaomi idén

Elhozta Magyarországra is a kínai cég a 2023-ra szánt középkategóriás modelljeit, azaz a Redmi Note 12 családot.

Azt rebesgetik iparági forrásaim, hogy az idei év nem lesz egy kimondott fáklyásmenet a technológiai szektor szereplői számára.

A telefonos ágazat is megszenvedi az általános inflációt, a bizonytalan globális gazdasági környezetet, és ez azt jelenti, hogy mindenkinek a szokottnál jobban oda kell tennie magát, a hibák nem nagyon férnek bele.

A jó élet Szalai Péter 8 perc olvasás
Xiaomi 13 Pro: Szteroidon hizlalt telefon aranyáron, különösebb extrák nélkül
Üzlet Szalai Péter 13 perc olvasás
A semmiből a csúcsra: így lett a Xiaomi a telefonos piac bajnoka tíz év alatt
A jó élet Szalai Péter 7 perc olvasás
Megéri megvenni a Magyarországon elérhető legjobb Xiaomi telefont?
A jó élet Szalai Péter 5 perc olvasás
Egyetlen darab van a Xiaomi fényképezésre tenyésztett csúcstelefonjából Európában – megnéztük!

A bevétel és az eredmények szempontjából óriási szerep jut a középkategóriának, hiszen e modellek azért még némi hasznot hoznak, mivel lényegesen olcsóbbak, mint a prémium telefonok, ezért viszonylag sok fogy belőlük. A Xiaomi, mint a mobilos iparág egyik legerősebb jelenlegi versenyzője hagyományosan nagy hangsúlyt fektet erre a ligára.

Megérkeztek a Xiaomi Redmi Note 12 telefonok Magyarországra.

A cég idén már bemutatott néhány olyan modellt, amely ebbe a csoportba tartozik. Egészen pontosan a Redmi Note 12 családról van szó, amelynek tagjai (Redmi Note 12, Redmi Note 12 5G, Redmi Note 12 Pro, Redmi Note 12 Pro+) végre hivatalosan is megérkeztek Magyarországra.

Redmi Note 12

A legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal a legkisebb tudású és ebből fakadóan legolcsóbb darab iránt lesz.

Ez a névadó, Xiaomi Redmi Note 12, amely 90 000 forintos ajánlott fogyasztói áron kerül a boltokba.

Ezért a pénzért cserébe egy remek képminőséget produkáló, 6,67 hüvelykes OLED kijelzővel ellátott mobilt kap az ember. A színek bombajók, a kontraszt végtelen, a fényerő kellően nagy ahhoz, hogy akár nappal is lehessen használni.

Az új család a középkategóriát erősíti.

A képfrissítési ráta 120 Hz, ami kiemelkedő ebben az árkategóriában, ez pedig a játékosok számára is vonzóvá teheti a terméket. A felbontás 1080 x 2400 képpont, aminél azért van jobb ilyen méretben, igaz sokkal drágábban. A részletesség így is bőven megfelelő, a kép kellően éles.

Remek OLED kijelzőt kapott a legkisebb tudású változat is.

A hardver fronton érezhetően elmarad a jelenlegi csúcskészülékektől. A Snapgdragon 685 processzor a 4 GB RAM-mal megtámogatva olyan teljesítményt ad le, ami 4-5 éve lett volna elit ligás, ennyi idő pedig ebben a termékcsaládban egy fél emberöltőnek felel meg.

Kamera fronton sem mondható túlságosan kiemelkedőnek, hiszen egy 48 megapixeles főkamera, egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű egység és egy használhatatlan 2 megapixeles makró kamera került rá. Az 5000 mAh-s akkumulátort kapott, a kapacitás tehát remek, ami a 33 wattos gyorstöltéssel durván egy óra alatt pumpálható tele energiával. Vannak már olyan modelljei a kínai cégnek is, amelyek e téren jobban teljesítenek, azaz gyorsabbak, viszont sokkal-sokkal többe is kerülnek.

A kávák jó vékonyak.

A hivatalos bemutatón meg lehetett fogdosni, és hát a dizájntól nem ájultam el, de ezt ettől a kategóriától nem is várhatjuk el reálisan. Elvileg csepp és porálló, tehát egy zuhétól nem lesz baja, de azért ez tipikusan az a fajta mobil, amit jobb rögtön egy tokba dugni.

A Pro+ nagytestvér

A skála másik végén a Redmi Note 12 Pro+ helyezkedik el, amely tehát ennek a famíliának a legmenőbb tagja. Ugyanakkora, ugyanolyan felbontású, de még jobb, azaz nagyobb színgazdagságot produkáló, HDR tartalmakkal is megbirkózó OLED kijelzőt kapott.

A kép minősége nagyon jó.

A hardver két fokkal erősebb, és így már nem kell minimumra tolni a grafikát a legjobb játékoknál. A 256 GB-os tárolókapacitás, pedig dupla annyi, mint amit a kis testvér kínál.

A képalkotás területén is jobban teljesít valamelyest, de e téren ez is látványosan elmarad a mai csúcsmodellektől. A 200 megapixeles főkamera rendben van, viszont a 8 megapixeles ultraszéles látószögű egység már nem az igazi, a 2 megapixeles makrót pedig akár innen is lehagyhatták volna, bár tény, hogy optikailag jobban mutat a több lencse hátul. A 4K videók rögzítésére van mód, de csupán 30 képkocka/másodperc rögzítési sebességgel, ami a gyors mozgásokhoz kevés.

200 megapixeles főkamerát kapott.

Az energiagazdálkodása fejlettebb, hiszen bár ugyanúgy 5000 mAh-s akksit pakoltak bele, azonban ez már akár 120 wattal is tölthető, ami azt jelenti, hogy a nulláról maximumra szűk húsz perc alatt telik meg energiával a telep. A szexi és látványos vezeték nélküli töltés nem támogatott, de ezt azért valahogy túl lehet élni. A modell ajánlott fogyasztói ára 190 000 forint.

A Redmi Note a konszern legsikeresebb klánja. Eddig több, mint 300 millió ilyen mobilt adtak el.

A Redmi Note telefonokból 2017 óta összesen 300 000 000 darabot adtak el világszerte. A cég nagyon sokat vár ezektől a modellektől. Amit láttunk, annak alapján az új telefonok is élet- és versenyképesnek tűnnek a mai mezőnyben.

Nem ezek a világ legjobb mobiljai, azonban ez az árukon is meglátszik, sokak számára pedig igazán ez számít.

The post Ezekkel a mobilokkal tarolna a tömegkategóriában a Xiaomi idén appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés