:
Breaking News

Minden harmadik forintot a megtermelt profitból oktatásra költik el

Minden harmadik forintot a megtermelt profitból oktatásra költik el

A sikeres cégeladás után a Green Fox Academy egykori alapítógárdájának két tagja új vállalkozásba kezd. A Bobcats Coding vállalja, hogy a profitja harmadát egy hazai oktatási alapba fekteti.

Új magyar szoftverfejlesztő céget alapított a Green Fox Academy egykori alapítógárdájának két tagja – tudta meg a Forbes.hu az alapítóktól. A Bobcats Coding szoftverfejlesztési projektekhez ad bérbe az adott területhez leginkább értő szakembereket vagy csapatokat. Az elsősorban nemzetközi piacot célzó cég már meg is kapta első külföldi megbízását, és folyamatosan toborozza a fejlesztőket. Különös vonzerejük, hogy egy jó ügyért is dolgoznak:

a mindenkori profit 30%-át egy hazai oktatási alapba fektetik.

De kik állnak a cég mögött? Az alapítók, Fazekas Barbara és Kökény Tamás (ahogy fejlesztői körökben ismerik: Tojás) nem ismeretlenek a hazai fejlesztői piacon: a Green Fox Academy alapítócsapatának egykori tagjaiként nem csak az iparág működését, de a jövő fejlesztőinek kihívásait, igényeit is alapjaiban ismerik.

Kökény Tamás fejlesztőként olyan vezető nemzetközi cégekben bizonyított már, mint a Prezi, a Brickflow, a Cloudera, a Lab.Coop és a Datadog. A Brickflow és a Lab.Coop közös cége volt Langmár Péterrel, utóbbit épp a Green Fox sikere miatt engedték el, a programozóiskola nemrég kapott befektetést és terjeszkedik tovább a régióban.

Fazekas Barbara többek között a Kürt Akadémia marketingvezetőjeként, a Green Fox Academy ügyvezetőjeként, az IVSZ elnökségi tagjaként és a Budapesti Metropolitan Egyetem marketing és kommunikációs vezérigazgató-helyetteseként dolgozott. Szerepelt a Forbes 30 sikeres magyar 30 alatt válogatásában is.

Interjú Zsiborás Gergő 10 perc olvasás
Balogh Petya 1000 céget keres: Nem tartok attól, hogy a NER beszállna, a magyar tőzsdénél bátrabbak vagyunk
Napi címlap Gólya Ágnes 7 perc olvasás
Nem félnek a válságtól, minden piacon nyereségesek – elkelt a magyar programozóiskola nagy része
Napi címlap Kis Judit 13 perc olvasás
Két huszonévesnek őrült ötlete támadt, össze is gyűjtöttek rá több mint 500 millió forintot

„A Bobcats Coding megalapításával nem titkolt célunk, hogy létrehozzuk a pénzügyialapot arra, hogy hazai oktatási projektekbe fektessünk – mondta Fazekas Barbara, a Bobcats Coding ügyvezetője. – Azt tapasztalom, hogy a magyar tőkepiac jelenleg kizárólag a digitális oktatási projekteket tud finanszírozni, az oktatásnak viszont nem csak ebben a tekintetben van szüksége fejlesztési forrásokra. Ezért úgy döntöttünk, hogy az IT területen szerzett szaktudásunkat kamatoztatva létrehozunk egy olyan alapot, ami szélesebb körben tud majd oktatási projekteket finanszírozni. A cég mindenkori profitjának 30%-a ebbe az alapba kerül majd.”

A profit másik 30 százaléka most a csapatra megy

A Bobcats Coding a most csatlakozó fejlesztőknek is egyedülálló lehetőséget kínál: a mindenkori profit 30 százaléka illeti majd őket az IT-piacon jellemző 10 százalék helyett.

„Régóta élek Liszabonban és első kézből tapasztalom, hogy a magyar szaktudás mennyire versenyképes külföldön, és már régóta nem az alacsonyabb árak miatt – mondta Kökény Tamás, a Bobcats Coding technológiai vezetője. – Számos fejlett régióban már szinte lehetetlen felvenni a megfelelő szakembereket, így Magyarország már nem csak egy nearshoring desztináció, hanem valós szakmai partner számos IT fejlesztésben. Mi is ezt az utat járjuk. Világszínvonalú digitális termékfejlesztési csapatokat állítunk össze, akik bárhol megállják a helyüket.”

A cég szolgáltatásai között szerepel az IT-termékmenedzsment, a termékdizájn, a UX dizájn és kutatás, a teljeskörű fejlesztés, az IT terméktámogatás és -tesztelés, valamint az adatmérnöki szolgáltatások.

A vállalat várja az e területen tapasztalattal rendelkező fejlesztők, továbbá olyan cégek jelentkezését, akik fejlesztési forrásaikat szívesen irányítanák egy olyan szoftvercéghez, amely a nemzetközi minőségű szolgáltatás biztosítása mellett a magyar oktatási piac fejlődését is támogatja működésével.

The post Minden harmadik forintot a megtermelt profitból oktatásra költik el appeared first on Forbes.hu.