:

Már készül a javítás a The Last of Us katasztrofális PC-s portjához

Már készül a javítás a The Last of Us katasztrofális PC-s portjához

Március 28-án jelent meg a The Last of Us Part I számítógépes portja, amit jelentős várakozás övezett, ugyanakkor a tavaly megjelent PS5-ös változat PC-s átirata nem sikerült túl jól. A debütálást követően az internetet viharos gyorsasággal özönlötték el a dühös játékosok posztjai, amikben a vásárlól mindenféle technikai problémákra panaszkodnak.

A nem túl kedvező fogadtatásra reagált az eredeti játékot készítő Naughty Dog fejlesztőcsapat, akik Twitter-bejegyzésben biztosították a felhasználókat arról, hogy látják a visszajelzéseket, és aktívan dolgoznak azon, hogy megtalálják a megoldást több jól körülhatárolható problémára. Emellett kiemelték, hogy prioritásként kezelik a hibajavításokat tartalmazó frissítések elkészítését.

The Last of Us Part I PC players: we’ve heard your concerns, and our team is actively investigating multiple issues you’ve reported.

We will continue to update you, but our team is prioritizing updates and will address issues in upcoming patches.

— Naughty Dog (@Naughty_Dog) March 28, 2023

A The Last of Us Part I az eredetileg 2013-ban PlayStation 3-ra megjelent The Last of Us második feljavított verziója, a PC-s átirat pedig az első olyan változat, ami elérhető Windowst futtató számítógépekre is. A port minőségért ugyanakkor nem feltétlenül az eredeti alkotást fejlesztő Naughty Dog okolható, hiszen az átiratot az Iron Galaxy nevű csapat készítette, akiknek amúgy már van tapasztalata ezen a fronton, hiszen nekik köszönhető az Uncharted: Legacy of Thieves portja is – amivel nem voltak olyan problémák, mint a frissen megjelent TLoU-val.

A portért felelős fejlesztőcsapatok és a kiadó Sony ugyanakkor már tudhattak a problémákról, ugyanis a korábbi gyakorlattal ellentétben a játék tesztverzióját csak a megjelenés napján küldték ki az újságíróknak, jó eséllyel azért, hogy megelőzzék az olyan cikkek születését, amik felhívják a figyelmet arra, hogy komoly problémák vannak a PC-s változattal.

The Last of Us Part I (PlayStation 5) játékteszt Kilenc év után is úgy szippant be a The Last of Us, mintha sosem játszottam volna vele A legendás játék újrakiadása ugyanúgy a kijelző elé szegezett, mint az első alkalommal.

The post Már készül a javítás a The Last of Us katasztrofális PC-s portjához first appeared on 24.hu.