:
Breaking News

Mindenki le akart beszélni, hogy falus sorozatot készítsek

Mindenki le akart beszélni, hogy falus sorozatot készítsek

„Falus sorozat Magyarországon? Kit érdekel?” – szegezték neki Hámori Barbarának, amikor az RTL-nél A mi kis falunk ötletével házalt. Ma ő talán a legtermékenyebb sorozatgyáros az országban. Jöhet a nemzetközi porond? Erről is mesélt a magyar Forbes történetének legnagyobb eseményén, a Forbes Power Women’s Summiton.

Az ötvenéves Hámori Barbara gyerekkora óta lázad – orvosszülőkkel talán nem is nehéz. Hiába terelgették orvosi, tudományos pályára, nagyon hamar világos lett számára, hogy neki nem ez a jövője.

Barbara tévés karrierje, mint mondja A most ereje nagyszínpadon szerda délután a magyar Forbes történetének legnagyobb eseményén, a Forbes Power Women’s Summiton, „egy idős a magyar kereskedelmi televíziózás 25 évével”. Fókusz-riporterként kezdte az RTL 1997-es indulásakor, de volt például programigazgató a Viasat3-nál és a tévés üzletág igazgatója a Magyar Telekomnál. Azt mondja, a lázadó felnőttkorban is ott maradt benne, állandóan feszegette a vállalati multirendszerek határait.

Üzlet Vaszkó Iván 6 perc olvasás
„Bocsánat, de ha vezetőként aláírok, nekem ne mondják meg, mit csináljak”
Legyél jobb! Madzin Emília 3 perc olvasás
Pál Marci: Az örökbefogadott gyerek az igazi hős, nem a szülő
Legyél jobb! Takács Dalma 4 perc olvasás
Ha Magyarország olyan lenne, mint Svédország, már megváltottam volna a világot

10–15 éve nem lettem volna jó ebben

„Hat évvel ezelőtt besétáltam Kolosi Péterhez (az RTL jelenlegi tartalomért felelős vezérigazgató-helyetteséhez – a szerk.) A mi kis falunk ötletével.

Mindenki le akart beszélni. Falus sorozat Magyarországon? Kit érdekel? Nincsenek itthon jó forgatókönyvírók, és a jó színészek se jönnének el úgyse a tévébe”

– sorolja Barbara az akkor elhangzott ellenérveket. Szerinte erre cáfolt rá az elmúlt 5–6 évben a magyar sorozatgyártás felívelése. Így terelődött mára teljesen a napi és heti sorozatok világába, 2020 óta önálló cége, a Scripted Productions producere, az RTL több sikersorozatát is ők szállítják A mi kis falunktól kezdve a Keresztanyuig. „Végigcsináltam a pályát, 10–15 évvel ezelőtt ebben nem lettem volna jó” – mondja.

A Scripted azt vallja magáról, hogy itthon a legnagyobb óraszámban gyártanak fikciós sorozatokat, csak 2022-ben több mint 300 óra tartalmat gyártottak. Kiégető szakma? Hogyne, már ami a mennyiséget illeti. Míg játékfilmből napi 2–5 percet szokás felvenni, heti sorozatoknál ez a szám inkább 7–9, napi sorozatoknál pedig akár 25–30 perc körül is alakulhat.

Barbara szerint ezért is kellett, hogy kialakuljon a bizalom közte és színészei között. A rengeteg munka mellett a bulvárcímlapok is ugyanúgy velejárói a sorozatiparnak, ezt nyilván kerülnék a színészei. Intuícióból fakadó hitét tartja Barbara az egyik nagy erősségének, ami úgy érzi, áthat másokra is, „ragályos tud lenni”, akár A-kategóriás színészekre is, akik így boldogan vesznek részt Hámori-féle produkciókban.

Hámori Barbara producer és cége, a Scripted Productions a nemzetközi porondra készül. Kérdezte: Szűcs Péter házigazda. Fotó: Fejes Bence

Három gyerekből kettő filmes lesz. Sajnos

Barbara reméli, hogy a következő időkben a minőség válhat nála elsődlegessé, semmint a mennyiség. Lehet, a jövőben inkább minisorozatba, nagyjátékfilmbe, esetleg könyvbe tenné az energiáit. A Scripted Productions közben új életszakaszba készül lépni, mint Barbara fogalmaz, „kicsit újrakezdő állapotba”. A nemzetközi porondra készülnek, külföldön keresnek koprodukciós lehetőségeket, vagy akár kintről hoznának be Magyarországra új projekteket. Barbara tudja, hogy kemény meló lesz – és hogy több az ellenérv, mint az indok. De hát ezt az utat járta végig A mi kis falunk születésénél is.

Ami három gyerekét illeti, kettő filmes lesz. „Sajnos – teszi hozzá. – Szép, kompetitív szakma, amibe nagyon stabil idegrendszerrel érdemes belekezdeni. Úgy picit nehezebb, ha ugyanazt a pályát választják, mint az anyjuk.” Azt mondja, ha orvosi pályára ment volna, hamar „a Hámorinak a lánya” lett volna.

„Nem tudtam volna az apámat túlpisilni.”

The post Mindenki le akart beszélni, hogy falus sorozatot készítsek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés