:

Mi kapjuk a legdrágábban, mi az? Hát az orosz gáz!

A január már a negyedik egymást követő hónap volt, amikor az adatközlő európai uniós országok közül mi kaptuk legmagasabb áron az orosz földgázt.

A földgáz köbméterenként 556 forintos januári átlagára alig több mint fele az októberi szintnek, az Eurostat adatai szerint így is a legmagasabb volt az EU-ban – írja a G7.

Több ebből Egyet találhatsz, ki lett a Twitter legkövetettebb embere, Obamát is megelőzte „Kínáltak már pozíciót csak azért, mert nő vagyok, fel is álltam”

Az importárak Európa-szerte csökkentek, hiszen a gáz tőzsdei jegyzése is jóval alacsonyabb lett az elmúlt hónapokban, márpedig jellemzően az orosz gáz díja is ehhez van kötve.

Az uniós átlagár közel 30 százalékkal maradt el a mi 556 forintunktól, de még a második legdrágábban vásároló szlovákok is csak 491 forintot fizettek egy köbméternyi orosz importgázért.

A gyakorlatban az orosz behozatal átlagárát egyértelműen az állami beszerzések határozzák meg. A szerződésekből ismert információk és a vezetékek áramlási adatai alapján

az állam részesedése valószínűleg a 90 százalékot is meghaladja az orosz gázimportból.

The post Mi kapjuk a legdrágábban, mi az? Hát az orosz gáz! appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés