:
Breaking News

Eldőlt a legnagyobb magánnyugdíjpénztár sorsa

A hét elején derült ki, hogy a tagok 70 százaléka még nem fizette meg a tagdíjat. Ez az egyik feltétele annak, hogy a magánnyugdíjpénztárak működhessenek.

A végső határidő előtti napra sikerült teljesíteni a 33,5 ezer tagú Horizont Magánnyugdíjpénztárnak a 70 százalékos tagdíjfizetési arányt, így 2023-ra fellélegezhet – írja a Bank360.hu.

Ez a kötelezettség szinte évről-évre veszélyt jelent a megmaradt magánnyugdíjpénztáraknak, minden évben izgulhatnak, hogy elég tag teljesíti-e a befizetését a végelszámolás elkerüléséhez.  

Március végéig kellett teljesítenie a Horizont Magánnyugdíjpénztárnak a 70 százalékos tagdíjfizetési arányt, hogy a tagok fellélegezhessenek. A magánnyugdíjpénztárak esetében ugyanis végelszámolást kell indítania a Magyar Nemzeti Banknak (MNB), ha a tagdíjat fizető tagok aránya 70 százalék alá süllyed. 

A négy magánnyugdíjpénztár közül a Horizont volt az az egyetlen, amelyiknél sürgősen aktivizálni kellett a tagokat, hogy fizessék be az egyébként csekély, évente mindössze 2400 forintos tagdíjat. A díjfizetés ugyanis március 27-én még csak 66 százalékon állt

A további három, még működő magánnyugdíjpénztár közül a Budapest már korábban teljesítette az idei évre az elvárást, a tagok több mint 70 százaléka befizette az egyéves tagdíjat. Az MKB és a Szövetség Magánnyugdíjpénztár általában havonta kéri a tagdíjat, utóbbi intézmény hétfőn közölte, hogy márciusban is teljesült a 70 százalékos arány. Az MKB-ról még nem közölt adatot, de nem jelzett előzetesen befizetési problémát, és az intézmény honlapja szerint jellemzően 75-80 százalék közötti díjfizetés történik minden hónapban. 

The post Eldőlt a legnagyobb magánnyugdíjpénztár sorsa appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés