:
Breaking News

Vádat emeltek Donald Trump ellen, ez vár most az exelnökre

A precedens nélküli döntés után az exelnöknek hamarosan bíróság előtt kell felelnie a Stormy Daniels nevű pornósztárnak fizetett kenőpénz ügyében.

A manhattani esküdtszék megszavazta a vádemelést Donald Trump volt amerikai elnök ellen. A csütörtök esti döntésről elsőként a New York Times számolt be. Korábban még soha nem fordult elő olyan, hogy egy elnök vagy exelnök ellen vádat emeljenek.

A gyanú szerint Trump üzleti dokumentumokat hamisíthatott, hogy eltitkolja, hogy ügyvédjén keresztül 130 ezer dollárt, azaz úgy 50 millió forintot fizetett a Stormy Daniels nevű pornósztárnak, hogy a nő hallgasson a viszonyukról a 2016-os elnökválasztási kampány idején. A pontos vádakat csak az első meghallgatásakor fogják hivatalosan nyilvánosságra hozni.

Több ebből Vádat emeltek Donald Trump ellen, ez vár most az exelnökre Orbán: Közel vagyunk ahhoz, hogy az EU csapatokat akarjon küldeni Ukrajnának

Mi jön most?

Valószínűleg magáneljárás alá vonják, ami azt jelenti, hogy Trumpról ujjlenyomatot vesznek és fényképet készítenek róla.Ezután a New York-i vádemelési meghallgatás lenne a következő bírósági eljárás.Ezen a meghallgatáson a bíró ismerteti a Trump elleni vádakat, és a volt elnök beismerő vallomást tehet,

írja az Axios.

Trump a vizsgálatot boszorkányüldözésnek nevezte a vádemelés után kiadott közleményében, de nem érhette meglepetésként az ügyészség döntése. Néhány hete ő maga beszélt arról, hogy hamarosan letartóztatják.

Donald Trump 2024-ben újra elindul a republikánusok elnökjelöltségéért, az igazi verseny a jelöltségért az elemzők szerint közte és Ron DeSantis floridai kormányzó között fog eldőlni.

The post Vádat emeltek Donald Trump ellen, ez vár most az exelnökre appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés