:

Kivásárolja közös cégükből a kormány építőipari jolly jokerét Mészáros Lőrinc

Kivásárolja közös cégükből a kormány építőipari jolly jokerét Mészáros Lőrinc

Lecsapott Szíjj László részesedésére Mészáros Lőrinc Opus Global Nyrt.-je a Viresol Kft.-ben.

Az, aminek hangzik: hírek milliárdos üzletekről, milliárdos cégekről és úgy általában Magyarország milliárdosairól Bánáti Anna tálalásában.

Kivásárolta Szíjj Lászlót Mészáros Lőrinc a Viresolból. Ez a lényege annak a rendkívüli tájékoztatásnak, amit péntek délután tett közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) oldalán Mészáros tőzsdei érdekeltsége, az Opus Global Nyrt. A dokumentum tájékoztatása alapján az Opus Global Nyrt. növelte leányvállalatában, a Viresol Kft.-ben a részesedését azáltal, hogy március 31-én megvásárolta a Duna Aszfalt Kft. 33,3 százalékos részesedését.

A felvásárlás eredményeként az élelmiszeripari cégben 51 százalékról 84,3 százalékra nőtt az Opus Global részesedése. A vételárra a dokumentum nem tér ki.

A Duna Aszfalt a kormány (másik) építőipari jolly jokere, Szíjj László tulajdonában van, akinek vagyonát legutóbbi milliárdoslistánkon 229 milliárd forintra becsültük, ezzel ő a 6. leggazdagabb magyar. Mészárost és Szíjjt nem csak a Viresol kötötte össze, az állami autópálya-koncessziót a két milliárdoshoz köthető magántőkealapok kapták meg tavaly. Mészáros a legutóbbi listánkon a 3. helyre került, 436,5 milliárd forintos becsült vagyonnal.

Több ebből Kimondták: nem lehet eltitkolni, mennyit nyert Mészáros Lőrinc az autópálya-koncesszión Nem tetszettek az autópálya-koncessziók a GVH-nak, de Mészárosék megnyugtatták őket. Hogy mivel, az rejtély

A Viresolról itt írtunk bővebben, miután 2019-ben Orbán Viktor felavatta a legújabb gyárukat Visontán. A cég a világ legnagyobb multinacionális cégeinek beszállítója; az itt készült termékeket (különböző típusú keményítőket, glutént és alkoholt) az élelmiszer-, gyógyszer- és vegyipar használja fel, emellett pedig takarmány-termékeket is gyárt.

The post Kivásárolja közös cégükből a kormány építőipari jolly jokerét Mészáros Lőrinc appeared first on Forbes.hu.