:
Breaking News

Kiderült, hány orvos maradt a kényszertagság után a kamarában

Kiderült, hány orvos maradt a kényszertagság után a kamarában

Az orvosok több mint kétharmada döntött úgy, hogy marad a kamara tagja – jelentette be a Magyar Orvosi Kamara elnöke (MOK). Kincses Gyula az RTL Híradónak adott interjújában arról beszélt: ezek után a kormányzatnak is látnia kell, hogy nem hagyhatják figyelmen kívül a kamara véleményét.

Az orvosoknak 30 napjuk volt arra, hogy nyilatkozzanak maradnak-e a kamarában, miután a kormány megszüntette a kötelező tagságot. Kincses Gyula szerint folytatják a munkát, és azt remélik, hogy a kormány újra együttműködik majd velük. 

„Több mint 33 ezer ember, azaz a tagság több mint kétharmada jelezte azt, hogy saját szabad akaratából a kamara tagja akar maradni” – ezzel jelentette be Kincses, hogy mennyien döntöttek úgy, megtartják kamarai tagságukat, noha egy kormánydöntésnek hála ez már nem kötelező.

Több ebből Újabb megyében vezetik be az új ügyeleti rendszert: mi lesz a gyerekek ellátásával? Szakértő a kormány egészségügyi reformja mögött: Előnyös változások indultak el

Ez a 33 ezer az több mint a volt 50 ezer, mert az kényszertagság volt, aminek egy szűkebb rétege volt aktív – mondta Kincses. Az elnök érdemi párbeszédet szeretne a kormányzattal a jövőben.

„Mi továbbra is azt csináljuk, mint eddig. Nem mi változtunk. Tehát a kamara megy az útján, a kormányzatnak kell visszatérni nem nekünk kell elmozdulni.”

Kincses Gyulával még a MOK-ot szétverni hivatott törvény elfogadása után beszélgettünk, többek között arról is, hogy miért kezdett nyomásgyakorlásba a kamara az ügyeleti rendszer átszervezése miatt.

Majd elmondom Orbán Viktornak, hogy mekkora hazugság, amivel támadnak, és akkor visszavonják a törvényt? – interjú Kincses Gyula MOK-elnökkel

The post Kiderült, hány orvos maradt a kényszertagság után a kamarában appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés