:

A Pornhub új tulajdonosának a pornón túl is vannak tervei

A Pornhub új tulajdonosának a pornón túl is vannak tervei

A világ leglátogatottabb pornóoldala már egy Ethical Capital Partners nevű befektetőcég kezén van. Nem lesz könnyű dolguk a brand átalakításával.

Egy új kanadai befektetőcég, az Ethical Capital Partners (ECP) vette meg a PornHubot és más pornóoldalakat irányító MindGeeket. A felvásárlást három hete jelentették be, a pontos összeg azóta sem derült ki.

Az ECP egyik partnere, Solomon Friedman az Axiosnak most elmondta: 100 százalékban felvásárolták a MindGeeket, a cég korábbi részvényesei közül pedig már senki nem rendelkezik tulajdonrésszel.

Üzlet Knittel Martin 8 perc olvasás
A Pornhub hiába törölte videók millióit, beleragad a múltjába
Üzlet Forbes 3 perc olvasás
Gyerekkori szexuális abúzusa került fel Pornhubra, 600 millió dollárra perli egy nő az oldalt

Jelenleg ügyvezetőt és vezérigazgatót is keresnek, a pozíciókra bárki jelentkezhet.

Nehéz lesz műfajt váltani

Az ECP célja, hogy a MindGeek szoftvergyártó cégként is megállja a helyét a jövőben. Már most van egy saját fejlesztésű szoftverük, amivel a kivágott, vagy tükrözött videókat szűrik. Az ilyen videók átsiklanak az olyan programokon, amik csak a pixelre megegyező videókat szűrik ki.

A MindGeeket azonban már a pornóoldalakkal kötik össze az üzleti világban is, ezért kérdéses, szoftvergyártóként mennyire állnának helyt. A cég oldalain korábban több olyan videót is megosztottak, amiben a szereplők nem közös megegyezés alapján vettek részt. A nemi erőszakos, illetve a gyerekekkel szemben elkövetett szexuális visszaélést ábrázoló videók után a Visa és a Mastercard is megszakította az együttműködést a PornHubbal.

Ezután törölték a problémás videókat, azóta több száz moderátort alkalmaznak az oldalon, a tartalomgyártóknak pedig igazolniuk kell a személyazonosságukat. A szereplők személyazonosságát azonban továbbra sem kell igazolni, ami széleskörű visszaélésre ad lehetőséget. Friedman elmondta, tisztában vannak ezzel a hiányossággal, és dolgoznak a megoldáson, de nem ígérte meg, hogy ez sikerülni is fog.

The post A Pornhub új tulajdonosának a pornón túl is vannak tervei appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés