:

Nem kínzógép, hanem reformer pilates

Nem kínzógép, hanem reformer pilates

Kissé félelmetes óriásgépek, az Instagramon igencsak elszaporodó #reformerpilates hashtag – a Forbes Women különszámban utánajártunk, miért hasznos a gépi pilates.

„Életem első cikke, amitől izomlázat kaptam” – kezdi szerzőnk, Molnár Anikó a reformer pilatesről szóló cikket, amely a Forbes Women különszámban jelent meg és olvasható teljes egészében. „Az edzőpadhoz hasonló gépeken kifejezetten szórakoztató a rugós ellenállásokat változtatva olyan izomcsoportokat mozgatni, amelyek létezéséről nem is tudtam. Másnapig, mert akkor könyörtelenül felhívta rájuk a figyelmemet az izomláz.”

A reformer pilates a világjárvány után komoly lendületet kapott Magyarországon, nem véletlen, hogy a teremnyitásban egyre többen látnak üzleti lehetőséget is. A TMS Pilates 2020 óta megháromszorozta a reformerpilates-gépek eladását, vagyis egyre több stúdió vásárolt be a gépekből a növekvő igények miatt, de sokan vettek otthonra is. A Reformer gépek ára egy és kétmillió forint között van, a Cadillac nevű modell két és fél millió forintba kerül, a juharfából készült gépért kétmillió-négyszázezret kell letenni.

Több ebből Anna gyógytesis volt, de Bécsben már Habsburgoknak tartott órát A munkahelyi kiégés ellenszere? Egy tipp, amivel ötször hatékonyabb lehetsz

Decker Dalos Anna nemzetközi mesteroktató. „2004-ben lettem a pilates megszállottja, amikor a második gyerekemet szültem császármetszéssel. Hetekkel később az otthoni bordásfalon próbáltam felhúzni a lábam, de nem ment. Pedig alig egy éve még fitnessvilágbajnoki ezüstérmes voltam. És akkor találtam rá a pilatesre. Olyan gyorsan hozta vissza a versenyformám, mint előtte semmi más.” Anna 2008-ban indította el első stúdióját, majd 2018-ban született meg a NewPilates by AD márka, amely voltaképp – az ő saját fejlesztésű eszközeivel – egy újragondolt pilates edzésformát jelent.

A Monsoon Yoga & Pilates Stúdióban – akárcsak az előző két helyen –, a gépi pilatesedzéseken nagy hangsúlyt fektetnek a légzésre: ez ugyanúgy lényeges eleme a pilatesnek, mint a jógának. „A mozdulatok az erőközpontból indulnak ki, és e központ tartásával bekapcsolnak a létfontosságú szerveket körbevevő izomcsoportok” – mondta Polyvás Ildikó, a stúdió alapító-tulajdonosa.

Az általunk felkeresett stúdiókban egy-egy csoportos óra ára 5000 és 8500 forint között mozgott.

A Forbes Women 55 erős nő sztorijával már az újságárusoknál. Itt belelapozhatsz:

The post Nem kínzógép, hanem reformer pilates appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés