:

Állami utakat privatizálna Badacsonyban az egyik leggazdagabb magyar, a helyiek felháborodtak

Az intézkedés több helyi telek tulajdonosát vágná el a saját ingatlanjuk megközelítésétől. Jellinek szerint őt a közutak nem érdeklik, a mellette lévő területek igen.

Badacsonytomaji szőlődűlők tulajdonosai levelet kaptak az állami vagyonkezelőtől: az ingatlanjukhoz közel eső több közút magánkézbe adását készítik elő, írja a 24.hu. A portálnak Jellinek Dániel elmondta, hogy ő kezdeményezte a privatizációt, de a közutak helyett csak a hozzájuk kapcsolódó út menti területek érdeklik.

A 24.hu értesülései szerint azonban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) eladná a szóban forgó közút Jellinek birtokával határos szakaszait, ezzel pedig

a Gulács hegy déli lejtőjén fekvő Csángó-dűlő több helyi telek tulajdonosát zárnák el a saját telkük megközelítésétől.

Több ebből Nem kapott jó osztályzatot az egyik legfontosabb piacán a Wizz Air: kiderült, ennyit késnek átlagosan Szankciókat vezethetnek be Magyarország ellen is

A kapott levelek szerint a tulajdonosok részt vehetnek az értékesítési eljárásban, ha vételi szándékukat 15 napon belül jelzik.

Az ingatlantulajok felháborítónak tartják, de Jellinek szerint nem érintené az utakat

„Felháborítónak tartjuk, hogy az MNV egyoldalúan, mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül egyszer csak úgy dönt, hogy értékesít olyan utakat, amelyek évtizedek óta állami tulajdonban vannak” – nyilatkozta a 24.hu-nak az egyik érintett ingatlantulajdonos, Ádám István.

A Forbes gazdaglistájának 7. helyén szereplő milliárdos ingatlanvállalkozó, Jellinek Dániel a környéken fejlesztett borászatot és üdülőépületet. Az Eszterházy-örökséghez tartozó, több mint száz éves arisztokrata borászatot és pincerendszert évtizedes pusztulás után vette meg Jellinek 2016-ban, majd jelentős pénzeket invesztált a Csángó-pince néven ismert területbe és annak bővítésébe.

A milliárdos kezdeményezte a mostani privatizációt is, de az utakat nem vásárolná meg, mondta a 24.hu-nak: szerinte a vásárlás nem érintené az utak nyomvonalait és azok közlekedési célú használhatóságát.

The post Állami utakat privatizálna Badacsonyban az egyik leggazdagabb magyar, a helyiek felháborodtak appeared first on Forbes.hu.