:
Breaking News

Kína is beszáll a Chat GPT-buliba, komoly versenytársat fejleszt

A kínai techóriás, az Alibaba is profitálna a Chat GPT-őrületen.

Tongyi Qianwen néven fejleszt Chat GPT-riválist a kínai Alibaba. A mesterséges intelligenciára épülő szolgáltatást a vállalat több üzletágában is felhasználnák, írja a BBC Business.

„A generatív mesterséges intelligencia és a felhőalapú számítástechnika által vezérelt technológia vízválasztó pillanatában vagyunk” – mondta Daniel Zhang a Tongyi Qianwen bemutatásakor.

Több ebből Kína is beszáll a Chat GPT-buliba, komoly versenytársat fejleszt Állami utakat privatizálna Badacsonyban az egyik leggazdagabb magyar, a helyiek felháborodtak

A kínai és angol nyelvet is felismerő applikációt először a munkahelyi üzenetküldő alkalmazásába, a DingTalkba építi a vállalat. Itt az elsődleges feladata az lesz, hogy az üzleti tárgyalásokon elhangzottakat jegyzetekké foglalja össze, vagy e-mailt írjon, esetleg üzleti ajánlatokat fogalmazzon meg.

A sikeres bevezetés után jöhet a következő integrációs lépés: az Amazon Alexájához hasonló asszisztensük, a Tmall Genie kaphatja meg a funkciót.

Az Alibaba nem az egyetlen, aki a Chat GPT sikerét látva generatív mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatások fejlesztésébe kezdett: a Microsoft után a Google valamint a szintén kínai Baidu is bejelentette, hogy hasonló terméket fog a piacra dobni.

Borítókép: Jack Ma, az Alibaba alapítója.

The post Kína is beszáll a Chat GPT-buliba, komoly versenytársat fejleszt appeared first on Forbes.hu.