:

Óriási a baj a Tupperware-birodalomban, csődbe is mehet a vállalat

A Magyarországon is népszerű márka, a Tupperware részvényei közel 50 százalékot estek húsvéthétfőn. Nagy bajban lehet a vállalat.

„Valódi kétség merült fel a vállalat jövőbeli működőképességével kapcsolatosan” – jelentette be a pénteki hatósági beadványában a Tupperware. A műanyag dobozokat gyártó hetvenhét éves vállalat pénzügyi tanácsadókkal keresi a megoldást arra, hogyan finanszírozza működését, írja a CNN Business.

A Tupperware szerint ugyanis amennyiben nem szerez pénzt külső forrásból, saját tartalékaiból nem tud fennmaradni.

A vállalat jelenleg a munkaerő egy részének elbocsátását, valamint az ingatlanportfólióján való spórolási lehetőségeket vesz fontolóra. Ha ez még nem lenne elég, a New York-i tőzsde arra is figyelmeztetett: a Tupperware-részvényeket ki is vezethetik a tőzsdéről, mert a vállalat nem tett eleget az éves jelentés benyújtási kötelezettségének.

Több ebből Óriási a baj a Tupperware-birodalomban, csődbe is mehet a vállalat Kína is beszáll a Chat GPT-buliba, komoly versenytársat fejleszt

„A vállalat mindent megtesz azért, hogy mérsékelje a közelmúlt eseményeinek negatív hatásait. Azonnali lépéseket teszünk a külső finanszírozási segítség felkutatása és a pénzügyi helyzetünk kezelése érdekében” – nyilatkozta Miguel Fernandez, a Tupperware vezérigazgatója.

Nem tudják megszólítani az új generációt, be is szakadt a részvényük

A Tuppernek nem egyszerű a sorsa: az elmúlt években elmaradt több versenytársa mellett, és próbálja levetkőzni a jelenlegi imázsát is, hogy újabb, trendibb termékekkel bevonzza a fiatalabb vásárlókat. Az eladók számának meredek csökkenése és a generációs szakadék azonban nem segítik a vállalatot.

„Korábban az innováció melegágya volt, ahogy a konyhai problémákat megoldó újfajta kütyüket dobott a piacra, de azóta elvesztette ezt az előnyét”

– nyilatkozta a CNN-nek Neil Saunders, a GlobalData Retail vezető elemzője.

A vállalat a csökkenő eladások megfordításának reményében kötött stratégiai megállapodást a népszerű amerikai bolthálózattal, a Targettel, hogy forgalmazzák a termékeit, ezzel pedig egy új, fiatalabb vásárlói réteget szólíthasson meg a Tupperware. A tőzsde egyelőre nem bízik a tervben: a vállalat részvényei tavaly óta 90 százalékkal zuhantak.

The post Óriási a baj a Tupperware-birodalomban, csődbe is mehet a vállalat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés