:

Fontos újítással szerelik fel az androidos mobilokat

Fontos újítással szerelik fel az androidos mobilokat

A Google megkezdte egy automatikus archiválási eszköz bevezetését az Android-eszközökre, amelynek célja, hogy anélkül szabadítson fel tárhelyet, hogy teljesen eltávolítaná az egyes alkalmazásokat az eszközökről. A Google szerint az új opció akár 60 százalékkal is csökkentheti a ritkán használt appok által elfoglalt tárhelyet – írja a Verge.

Az archivált alkalmazások ezt követően az ikonra helyezett felhő jel által lesznek megkülönböztethetők a többiről. Az archivált alkalmazásokat megérintve a rendszer újra letölti és visszaállítja azok beállításait, feltéve, hogy az alkalmazás még elérhető a Google Play-en.

A funkció elsősorban azok számára lesz hasznos, akik olyan androidos mobilt használnak, aminek nem bővíthető a tárhelye. A Google ugyanakkor megjegyezte, nem minden applikációnál működik majd az automatikus archiválás funkció. A szolgáltatás igénybe vételéhez mindössze egy felugró ablakot kell lekoppintani, amikor új alkalmazást próbálunk telepíteni egy olyan eszközre, amelynek elfogyott a tárhelye. Amennyiben engedélyezve van a funkció, a telefon azonnal archiválja az összes nem használt alkalmazást a készüléken.

Az Android automatikus archiválási eszköze több évvel az Apple által az iOS 11-ben kiadott Offload Unused Apps funkciója után érkezik, amely szintén képes volt törölni néhány kevéssé használt alkalmazást, miközben megőrizte azok adatait.

The post Fontos újítással szerelik fel az androidos mobilokat first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés