:
Breaking News

Mesterművek a javából: Sümegi-hegedű és Xiaomi 13 Pro

Mesterművek a javából: Sümegi-hegedű és Xiaomi 13 Pro

Sümegi Elemér hangszerei – hegedűk és csellók – kivételes műgonddal és odaadással készülnek. A Xiaomi 13 Pro professzionális tripla Leica kamerarendszerével rögzített képeken festményszerűen elevenedik meg a hangszerkészítő mester műhelye, lovai, birtoka és irigylésre méltóan sokszínű, derűs élete.

Mikor a koncertterem falai között felcsendül egy hegedűfutam, a közönség soraiban vélhetően csak Sümegi Elemér hegedű- és csellókészítő mester tudja, mekkora mesterségbeli tudásra, mennyi gondosságra volt szükség ahhoz, hogy a hangszer, amellyel a művész elvarázsolja a közönségét, elkészüljön. Ugyanez az elkötelezettség, kreativitás és hozzáértés testesül meg a Xiaomi legújabb remekművében, a legendás Xiaomi és Lecia által közösen fejlesztett kamerarendszerrel ellátott Xiaomi 13 Pro okostelefonban.

Színek és textúrák

Hálás feladata volt Horváth Dánielnek, aki a prémium készülékkel a kezében fotózni indult a mester műhelyébe. Bármerre fordult, a Xiaomi Leica kamera mindenütt patinás enteriőrt és vidéki idillt fotózott. Ám ahhoz, hogy a képek ezt a napfényben játszó miliőt vissza tudják adni, kellett a hatalmas szenzor, a nagy dinamikatartomány, a kiváló fényrögzítési képesség, a rendkívüli színgazdagság, a textúrákat kiemelő képélesség is, amelyet a Leicával közösen fejlesztett, a professzionális fényképezőgépek színvonalát megközelítő minőségű képalkotórendszer tesz elérhetővé. Az istálló és a lófuttató porában ugyancsak hasznosnak bizonyult a Xiaomi 13 Pro strapabírása, IP68 szabvány szerinti por- és vízállósága. 

A Xiaomi 13 Pro lebegő telefotó kamerájának köszönhetően, nagyon közeli, 10 cm-től akár végtelen is lehet a fókusztávolság. A kép előterében erős kontrasztokkal rajzolódik ki a mester, a háttérben a lakkozott padlón és csillogó bútorokon napfénypamacsok vibrálnak. Mintha csak egy rokokó festményt látnánk, amelyben megtestesül az évszázados Leica-hagyomány és a Xiaomi innovatív képalkotási filozófiájának kézfogása. A tökéletes hangulat megteremtéséhez a fotós kétféle fényképezési stílus közül választhatott: Leica Authentic Look és Leica Vibrant Look. Ezek a színhelyesség és a szaturáció terén adnak lehetőséget a különleges esztétikai szempontok érvényesítésére.

19 perc alatt 100%

A nagy számítási igényű feladatokhoz kimagasló teljesítmény dukál, ezért kapott a Xiaomi 13 Pro ultragyors és energiahatékony Snapdragon® 8 Gen 2 processzort. A Xiaomi saját fejlesztésű akkumulátorkezelő rendszere, a Surge, a készülék élettartamát hosszabbítja meg, és tovább fokozza a felhasználói élményt. Ha pedig a 4,820 mAh-s akkumulátor töltésre szorul, a 120W-os Xiaomi HyperCharge 19 perc alatt 100%-ra tölti a telefont. A Xiaomi 13 Pro kialakítására is ez a messzemenő igényesség jellemző: tökéletesen ívelt Corning® Gorilla® Glass Victus® üveg elől a megfelelő védelemért, és orvosi minőségű biokerámia-anyag a hátlapon, megteremtve az ellenállóképesség, innováció és az elegancia tökéletes harmóniáját. Amint egy mesterhegedű, úgy a Xiaomi 13 Pro is egy műalkotás, amely minden apró részletében igazi mestermű.

+ 7 kép a galériában + 7 kép a galériában

The post Mesterművek a javából: Sümegi-hegedű és Xiaomi 13 Pro appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés