:

Itt az újabb tanársztrájk, így szabotálná a kormány a pedagógusokat

Újabb sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

Április 24-én a köznevelési és szakképzési intézményekben hirdetett egységes sztrájknapot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, nyilatkozta a Népszavának Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője. A sztrájk mellett a PDSZ hálózatépítésbe is kezdett, amivel olyan csoportokat szeretnének létrehozni, amik a tájékoztatást, információáramlást is elősegítik. Az érdekképviselet szerint ugyanis

sokan még mindig nincsenek tisztában a pedagógusok közalkalmazotti státuszának megszüntetésével kapcsolatos következményekről.

Az ügyvivő a Népszavának kiemelte, hogy a kormány továbbra sem alakított ki lehetőséget párbeszédre vagy szakmai vitára.

Több ebből Itt a dátum: ekkor megy börtönbe a világ egyik legnagyobb csalója Itt az újabb tanársztrájk, így szabotálná a kormány a pedagógusokat

Kicseleznék a sztrájkolókat

Az új törvény szerint június elsejétől közalkalmazott helyett köznevelési foglalkoztatott jogviszony keretében foglalkoztatnák a pedagógusokat. A váltás automatikus, ha valaki nem fogadja el, mindössze egy hónap végkielégítést kap – függetlenül attól, hány éve áll szolgálatban.

A jogviszonyban foglaltak szerint

az oktatással töltött maximum heti munkaidő 32 óráról 48-ra emelkedne,elrendelhető lesz a vasárnapi munkavégzés,korlátozódik a pedagógusok szólásszabadsága,valamint a sztrájkok is kicselezésre kerülnének: a mostani szabályok szerint az elmaradt tanórákat csak jelentős tananyaglemaradás esetében kell pótolni, az új törvény azonban már előírná minden kieső nap pótlását, akár július 15-ig meghosszabbítva a tanévet, írja a Népszava.

The post Itt az újabb tanársztrájk, így szabotálná a kormány a pedagógusokat appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés