:

Meglepő kijelentéseket tett Elon Musk a Twitterről

Váratlanul adott interjút a BBC-nek, több meglepő adatot is közölt.

Teljesen váratlanul, a BBC csapatát is csak 20 perccel az interjúlehetőség előtt értesítve beszélt a hírportál újságírójával Elon Musk a Twitter Spaces felületén. Az üzletember a közösségi óriás felett novemberben vette át az irányítást, többek között az első hónapok eredményeiről beszélt: azt is bejelentette, hogy

a Twitter „nagyjából nullszaldós”, mivel a hirdetők a kezdeti elzárkózás után visszatértek a platformra. A vállalat ebben a negyedévben akár még cash-flow pozitív is lehet.

A reklámbevételek mellett persze az aggresszív költségcsökkentésnek is köszönhető a (már majdnem) pozitív eredmény: közel nyolcezer munkavállalóból a tömeges elbocsátások után jelenleg ezerötszázan dolgoznak a Twitternél. Ez nem volt könnyű döntés, mondta Musk, viszont ha az „egész hajó elsüllyed, akkor senkinek nem lesz munkája.”

Több ebből Meglepő kijelentéseket tett Elon Musk a Twitterről Itt az újabb inflációs rémálom, ennyivel lett drágább minden

Azonban nem minden az eredmény, írja a Reuters: a leépítések következtében a közösségi óriás platformja instabil lett, múlt héten a felhasználók például nem tudtak linkekre kattintani. Ez a hatodik jelentős hiba az év kezdete óta.

Musk a BBC-nek azt is elmondta, hogy nem adná el a platformot 44 milliárd dollárért – ennyit kellett tavaly fizetnie a Twitterért. Csakis akkor, tette hozzá, ha megbizonyosodna abban, hogy a vevő is elkötelezett az „igazság” iránt, ahogy ő.

The post Meglepő kijelentéseket tett Elon Musk a Twitterről appeared first on Forbes.hu.