:

Milliókat kaszálhat, aki hibát talál a ChatGPT-ben

Milliókat kaszálhat, aki hibát talál a ChatGPT-ben

Hatalmas összegekkel jutalmazza a ChatGPT-t fejlesztő OpenAI azokat, akik felhívják a figyelmüket szoftverük hibáira – írja a Gizmochina. A vállalat azt reméli, hogy a pénzjutalom világszerte ösztönözni fogja a kiberbiztonsági szakértőket, etikus hackereket és lelkes technológia kedvelőket, hogy segítsenek megtalálni programjuk sebezhető pontjait. A cég hibavadászó programja 200 dollárt (közel 70 ezer forint) fizet azoknak, akik apró hibára bukkannak, a kivételesen súlyos rendellenességeket felfedezőknek pedig 20 000 dollár (majd 7 millió forint) ütheti a markukat.

Múlt hónapban az OpenAI ideiglenes leállította a ChatGPT működését, miután több ezer felhasználó adatai szivárogtak ki egy hatalmas hiba miatt. A vállalat az ehhez hasonló incidenseket kívánja megelőzni új kezdeményezésével.

A hasonló hibavadász programok egyre népszerűbbek a legnagyobb tech cégek körében, már a TikTok, a Microsoft, a Facebook és a Google is indított hasonlókat, utóbbi akár 15 millió forintot is fizet a problémák megtalálóinak.

The post Milliókat kaszálhat, aki hibát talál a ChatGPT-ben first appeared on 24.hu.