:
Breaking News

Megvan a mobilfotózás új királya

Megvan a mobilfotózás új királya

Március elején írtunk arról, hogy a 2023-as MWC-n bemutatott Honor Magic5 Pro jelenleg a legjobb okostelefon mobilos fotózásra, az elsőség ugyanakkor nem tartott sokáig, hiszen a független tesztjeiről híres, az egész iparág által elismert DxOMark frissítette a listáját, amin immár az Oppo Find X6 Pro szerepel az első helyen. A különbség viszont nem nagy a trónfosztott mobilhoz képest, hiszen a Find X6 Pro mindössze egy ponttal (153) előzte meg a Magic5 Prót (152).

DxOMark

Az új király hátlapján három 50 megapixeles kamera kapott helyet, amiből az egyik, a főkamera 1 hüvelykes szenzorral rendelkezik, továbbá f/1,8-as rekeszértékkel és hardveres képstabilizálással. A másik két szenzorból az egyik telefotó (65 mm; 2,8x optikai nagyítás), a másik pedig egy széleslátókörű egység, 110 fokos látótérrel. Ezek mellé jön még a 32 megapixeles szelfikamera, ami kicsit le is húzza az összértékelést, hiszen maximum 1080p/30 fps minőségű mozgóképet lehet vele rögzíteni, ami elmarad jó néhány konkurens telefon képességeitől.

Oppo Éljen a király: Oppo Find X6 Pro!

A DxOMark ugyanakkor dícséri a normál módban, illetve benagyítva készült képek minőségét, legyen szó nappali vagy éjszakai felvételekről, és hasonlóan pozitív értékelést kapott a zajszűrés és a hardveres képstabilizálás – utóbbi a fotók és a videók készítésénél is jelesre vizsgázott.

The post Megvan a mobilfotózás új királya first appeared on 24.hu.