:

Tovább bővül a kecskeméti Mercedes-gyár

Új karosszéria és összeszerelő gyártósorokat jelentett be a külügyminiszter Kecskeméten.

Megduplázódik a Mercedes kecskeméti gyára, amivel az autóipari konszern egyik legfontosabb gyártóegységévé válik – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Kecskeméten.

A minisztérium közleménye szerint Szijjártó azt mondta, hogy „az európai gazdaság jövőbeli gerincoszlopa egyértelműen az elektromos autóipar lesz”. Hozzátette, hogy a német vállalat egyre bővülő magyarországi kapacitása nagymértékben járul hozzá, hogy „Magyarország az európai elektromos autóiparnak az egyik, de talán a legjelentősebb központja legyen”.

A bejelentett fejlesztéssel üzemcsarnokok épülnek, amibe az új karosszéria és összeszerelő gyártósorok kerülnek majd.

Itthon közel ötezer embert foglalkoztat a Mercedes. A tavaly bejelentett óriásberuházás 2024-ben kezdődik, a cég a magasabb kategóriájú és technológiai hozzáadott értékű típusok gyártását hozza Magyarországra.

A miniszter azt is elmondta, hogy tavaly a szektor termelési értéke meghaladta a 12 ezer milliárd forintot. Az exporthányad 90 százalék körül alakult. (MTI)

Több ebből Ekkora béremelést sem látni mindennap, mint a kecskeméti Mercedesnél Mi épp Moszkvával és Minszkkel tárgyaltunk, amikor Amerika példátlan módon szankciókat hozott egy magyar bankvezér ellen

The post Tovább bővül a kecskeméti Mercedes-gyár appeared first on Forbes.hu.