:

Xiaomi 13: a telefon a mesterművek mögött

Xiaomi 13: a telefon a mesterművek mögött

A Xiaomi még március elején jelentette be, hogy Európában, így Magyarországon is forgalomba kerülnek a Xiaomi 13 és 13 Pro okostelefonok, és a gyártó aktuális csúcsmodelljei már mindenki számára elérhetők hazánkban. Igazi prémium kategóriás készülékekről van szó, amik mind a külsőt, mind a képességeiket illetően a lehető legtöbbet nyújtják a felhasználóknak.

Csúcskategóriás

A Xiaomi 13-at kezünkben tartva azonnal érződik, hogy prémium kategóriás telefonnal van dolgunk: fém keret, hátul a szélein finoman ívelt üveg hátlap és visszafogott kamerasziget, elöl pedig egy 6,36 hüvelykes kijelző fogadja az embert, utóbbit ráadásul Gorilla Glass 5 üveg védi az esetleges sérülésektől.

A telefon viszont nemcsak fogásra biztosítja a felsőkategóriás érzést, de külsőre is: egy rendkívül elegáns mobillal van dolgunk. Magyarországon fekete és zöld színű kapható, mindkét árnyalat rendkívül jól mutat az ember kezében, és ami ennél is fontosabb:

a készüléket kellő védelemmel is ellátták, hiszen az IP68 szabvány szerinti kiépítés biztosítja, hogy sem víz, sem por nem tud kárt tenni benne.

Az élmény tovább fokozódik, mikor bekapcsoljuk, hiszen a „látványról” egy AMOLED panel gondoskodik, aminek a felbontása 2400 x 1080 pixel, és emellé adott a 120 Hz-es képfrissítés, a HDR10+ és Dolby Vision támogatás, illetve az 1900 nites maximális fényerő. Ezen a képernyőn nemcsak gyönyörűek a színek és tökéletes a kontraszt, de még a legerősebb nyári napsütésben is tökéletesen látszódik minden tartalom, legyen szó értesítésekről, szövegekről, vagy akár képekről és videókról. A képernyőbe építve természetesen találunk egy villámgyors ujjlenyomat-olvasót is, de ha valaki az arcfelismerésre esküszik, akkor rendelkezésre áll ez az opció is.

Fotó / Xiaomi

Teljesítmény szempontjából sincs ok panaszra, hiszen a lehető legjobb hardver dolgozik a burkolat alatt: Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet Adreno 740 grafikus maggal, amit szélsebes, 256 GB-os háttértár (UFS 4.0) és 8 GB memória (LPDDR5X) egészít ki. Ezek a komponensek nem csupán az operációs rendszert szolgálják ki minden probléma nélkül, de nincs olyan alkalmazás vagy játék, amit ne futtatnának tökéletesen. Prémium kategóriás mobiltelefonról beszélünk, így nem hiányzik az 5G, a Bluetooth 5.3, az NFC, és a WiFi 7 sem, adott továbbá a Dual-SIM, és támogatott az összes létező műholdas kapcsolat is.

Az akkumulátor 4500 milliamperórás, ami komoly terhelés mellett is gond nélkül kibír egy napot, ha pedig tölteni kell, akkor a gyorsaság dominál: 67 wattos gyorstöltést kapunk, amivel kevesebb, mint 40 perc alatt nulláról maximura tölthető a telep. Emellé jön még az 50 wattos vezeték nélküli töltés, illetve a 10 wattos vezeték nélküli visszatöltés. Fontos továbbá, hogy ennél a telefonnál a dobozból nem hiányzik a kompatibilis (67 wattos) töltőfej és kábel sem, sőt, még egy szilikon toknak is jutott hely a csomagolásban.

A telefon, amivel mesterművek készülnek

A Xiaomi 13 egy igazi mestermű, csúcskategória a javából, amelynek képalkotó rendszerét a Xiaomi a legendás német optikai innovátorral, a Leicával közösen fejlesztette. A hátlapon három kamerát találunk: egy 50 megapixeles főszenzort, egy 10 megapixeles, 3,2-szeres nagyításra képes telefotó, illetve egy 12 megapixeles, nagylátószögű modult. A fotózás előtt azt is eldönthetjük, hogy a Leica Vibrant vagy a Leica Authentic színprofilt használjuk-e, illetve adott a lehetőség speciális Leica filterek használatára.

Ami a konkrét fotózást illeti, a hármas kamerarendszer minden körülmények között remekül megállja a helyét, így nappal és gyenge fényviszonyok között is látványos képek készíthetők, videók esetén pedig arra is van lehetőség, hogy 8K felbontásban rögzítsünk felvételeket.

A Xiaomi 13 a gyártó egyik legjobb készüléke (csak a komolyabb fotós képességekkel bíró Xiaomi 13 Pro előzi meg), ami szinte minden körülmények között megállja a helyét. A teljesítménye sok mindenre elegendő, az akkumulátor sokáig bírja és gyorsan fel is tölthető, a kamerával igazi mesterművek készíthetők, és emellé még csodás dizájn, elegáns külalak is jár.

The post Xiaomi 13: a telefon a mesterművek mögött first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés