:
Breaking News

706 millió euróért kelt el az Angry Birds fejlesztőcége

706 millió euróért kelt el az Angry Birds fejlesztőcége

A Wall Street Journal már múlt hét végén megszellőztette, hogy a japán Sega felvásárolja a finn Rovio Entertainment fejlesztőcéget, akiknek többek között a rendkívül népszerű Angry Birds-játékokat köszönhetjük, április 17-én pedig a két fél közös közleményben jelentette be, hogy a hír igaz, 706 millió euróért (közel 265 milliárd forint) kelt el a dühös madarakat tető alá hozó cég.

A Sega a közlemény szerint a videójátékos piacon betöltött pozíciójának megerősítése végett vásárolta fel a fejlesztőcsapatot, de konkrétumokat egyelőre nem közöltek azt illetően, hogy mi a tervük az így megszerzett szellemi portékával, aminek természetesen része az Angry Birds franchise is. A mobiljáték 2009-ben robbant be a köztudatba, elképesztő sikereket aratva: ez volt az első olyan okostelefonos videójáték, ami átlépte az egymilliárd letöltést.

A Rovio számos folytatást és spin-offot készített a dühös madaraknak (még két animációs nagyjátékfilm is készült a főszereplésükkel), de a 2010-es évek közepétől az érdeklődés rohamosan csökkeni kezdett a cég játékai iránt, és az utóbbi években a fejlesztőcsapat rendre a csökkenő profit és a rendszeres leépítések miatt került be a hírekbe.

The post 706 millió euróért kelt el az Angry Birds fejlesztőcége first appeared on 24.hu.