:

Így drágul a nyár egyik legfontosabb kelléke

A költségek beépítése olyan drasztikus áremelkedést okozna, hogy senki sem venne fagylaltot. Pedig már így is őrült drága egy gombóc.

Tavaly az átlagár gombóconként 400-450 forint volt, idén a Magyar Cukrász Ipartestület elnökének előrejelzése szerint újabb 10-15 százalékos áremelkedés várható.

Erdélyi Dóra, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány senior elemzője az Inforádiónak elmondta,

nagyjából 440-520 forint között lehet egy gombóc ára az idén.

A drágulás egész Európában visszafogja a keresletet.

A cukrászok az alapanyagok, az energia drágulását valószínűleg nem minden esetben tudják érvényesíteni az árakban a kereslet várható visszaesése miatt. A vásárlók ugyanis nem vennének fagylaltot, ha olyan drasztikusan megemelnék az árát, amit a drágulás megkövetelne.

Mindez a profit és a jövedelmezőség rovására mehet, ráadásul veszélyeztetheti is a vállalkozások működését. További kockázat a munkaerőhiány.

The post Így drágul a nyár egyik legfontosabb kelléke appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés