:

Vészfrissítést kapott a Google Chrome, jobb minél előbb telepíteni

Vészfrissítést kapott a Google Chrome, jobb minél előbb telepíteni

Egy már aktívan kihasznált, nulladik napi (zero-day), tehát korábban egyáltalán nem ismert sérülékenységet foltoz be a Google Chrome pénteken kiadott, 112.0.5615.121 verziószámú frissítése, ami azóta folyamatosan válik elérhetővé a Windows, MacOS és Linux operációs rendszereken.

Az hibáról egyelőre annyit tudni, hogy a Chrome V8 JavaScript engine-motorjában található és a Threat Analysis Group (TAG) munkatársa, Clement Lecigne fedezte fel, akinek pont az a feladata, hogy az államilag támogatott kibertámadásoktól védje a Google ügyfeleit és felhasználóit.

A frissítés leggyorsabban most is a böngésző menüjének Súgó, majd azon belül A Google Chrome névjegye menüpontjára kattintva érhető el. Amennyiben megnyitjuk az említett menüpontot, automatikusan elindul a frissítés keresése, a szoftver pedig azonnal le is tölti a legújabbat, a telepítés pedig a böngésző újraindításával végezhető el. Ha az említett menüpontra kattintva „A Chrome naprakész” üzenetet kapjuk, akkor a böngésző már frissítette magát.

The post Vészfrissítést kapott a Google Chrome, jobb minél előbb telepíteni first appeared on 24.hu.