:

Hiánycikk a legnépszerűbb szorongáscsökkentő

Sokszor már a helyettesítő készítményből sincs utánpótlás, hiánycikké vált az egyik legismertebb szorongáscsökkentő a patikákban. Nemcsak Magyarországon.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet szerint a készítmény külföldi gyártóhelyén van probléma, ezért csaknem 20 európai országban akadozik az egyik legnépszerűbb szorongáscsökkentő szállítása.

Az Rtl Híradónak nyilatkozó gyógyszertári szakasszisztens szerint a Rivotrilnak a helyettesítője is hiánycikk. Ezen kívül rengeteg más gyógyszerkészítménynek nem lehet hozzájutni sem a generikumához, sem a helyettesítőjéhez.

Több ebből Kiléptünk, de továbbra is kivételezett helyzetben a kémbank Újabb brüsszeli eljárás indul egy különadó miatt – mi lesz a nemzeti tüzépekkel?

Késmárky András háziorvos szerint a betegeknek ilyenkor az orvosuktól érdemes segítséget kérni.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet szerint a hiányt „külföldi gyártóhelyi probléma okozza”, ami jelenleg 17 európai országot érint.

Fél milligrammos hatáserősségű gyógyszer érkezett április elején, ám ez a készlet a felvásárlás miatt kifogyóban van. A 2 milligrammos hatáserősségű gyógyszert pedig várhatóan április 21-e után szállítja a gyártó.

The post Hiánycikk a legnépszerűbb szorongáscsökkentő appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés