:

Durván emelkedhetnek a minisztériumi fizetések

Az ápolók fizetésemeléséről csak óvatoskodó ígéretek hangzottak el, de máris itt a kormányrendelet-tervezet a minisztériumi dolgozók maximálisan adható fizetésének emeléséről.

A minisztériumoknál és más kormányzati igazgatási szerveknél dolgozó vezetők minden eddiginél magasabb fizetést kaphatnak ezáltal. Ez akár 33-66 százalékos növekedést jelentene a havi bruttójukban, akár 2 millió forintig – derül ki a kormány honlapjára feltett tervezetből.

Több ebből Brutális fizetést kaphatnak az ápolók, de nem mindenki Ilyen bérekre számíthatnak a pedagógusok – részleteket közölt a Belügyminisztérium

Az emelést azzal indokolják, hogy az illetménytáblák a 2019. január 1-jei hatálybalépésük óta nem változtak, ezért van szükség az illetménysávok felső határának megemelésére.

„Ez azonban nem eredményezi az illetménysávon belül megállapított illetmények automatikus megemelkedését.”

Az illetménytábla a főosztályvezetők fizetésének felső határát kétmillió forintban, a minisztériumi osztályvezetőkét 1,6 millió forintban, a kormányzati főhivatalok, központi hivatalok, valamint a kormányhivatalok osztályvezetőinek fizetését pedig 1,45 millió forintban határozza meg.

The post Durván emelkedhetnek a minisztériumi fizetések appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés