:

Tiltólista Ukrajnának: nem csak a búzát rakta rá a kormány

Hosszú listát tett közzé a kormány azokról az ukrán élelmiszerekről, amelyek csak átszállíthatók Magyarországon, de nem hozhatók forgalomba.

Rendeletben szabályozza a kormány, milyen élelmiszereket lehet behozni Ukrajnából, és mától kevés kivétel maradt. Az éjszaka a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint július 1-ig a fuvarozóknak igazolniuk kell a magyar határon, hogy az általuk behozott termék nem Ukrajnából származik. Ez alól kivétel a tranzitszállítmány, amely legfeljebb hét napig maradhat Magyarországon. A határrendészet mellett a rendőrség és a NAV is aktívan ellenőrzi a kamionokat a következő időszakban.

Többek között az alábbi termékeket tilos behozni a háború sújtotta országból:

marha-, sertés-, juh-, kecske- és baromfihús,tojás,méz,zöldségek,búza, rozs, árpa, kukorica, hajdina, köles, kanárimag és más gabonafélék,búzaliszt, gabonaliszt, megmunkált gabonafélék,repce-, vagy olajrepcemag,napraforgómag, és az abból készült olaj, repce- és mustárolajnád- és répacukor, tiszta szacharózkenyér, cukrászsütemény, kalács, keksz, kakaótartalmú pékáruk, áldozóostya, üres gyógyszerkapszulabor friss szőlőből, szőlőmust

A szállítmányozók kedvét igyekeztek elvenni a feketefuvarozástól: a bírság akár a szállított termék áfa nélküli értékével is megegyezhet.

The post Tiltólista Ukrajnának: nem csak a búzát rakta rá a kormány appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés