:

A hazugság ára: elképesztő összeget fizethet Trump tévéje

Elismerte a Fox News, hogy hazudtak, ezért történelmi összeget kell fizetniük a választási rendszert működtető cégnek.

Az utolsó pillanatban sikerült peren kívül megegyeznie az amerikai választás technikai rendszerét működtető Dominionnak és a Fox Newsnak – írja az AP. A Fox Newsnál elismerték, hogy hazudtak, miközben mindvégig tudták, hogy nem csaltak a 2020-as elnökválasztás előtt.

A Fox Newsnak a nézők félrevezetése 787,5 millió dollárjába került. Ez az amerikai médiatörténelem legnagyobb kártérítési összege, amiben peren kívül egyeztek meg.

Több ebből A hazugság ára: elképesztő összeget fizethet Trump tévéje Irány a benzinkút, 600 felé kacsintgat a benzin ára

A tévécsatornánál nem csak a tulajdonosok, hanem a műsorvezetők is pontosan tudták, hogy a Dominion nem csalhatott a szavazógépekkel. A csalásról szóló híreket Rupert Murdoch is badarságnak nevezte. A jobboldali műsorvezető-celeb, Tucker Carlson pedig kollégáival arról beszélgetett, mennyire utálja Donald Trumpot.

A Dominion ügyvezetője, John Poulos nem válaszolt az AP kérdésére, miszerint a pénzen kívül más is részét képezi-e a Fox News és a cég által kötött megállapodásnak.

The post A hazugság ára: elképesztő összeget fizethet Trump tévéje appeared first on Forbes.hu.