:

Nagy nevekkel indul a Forbes Business Club

Nagy nevekkel indul a Forbes Business Club

A Forbes Business Club a kis- és középvállalatok első számú vezetőinek exkluzív közössége. A vállalkozói működés vezetői dilemmáit és a tagok vezetői képességeit szakértő házigazdák fejlesztik folyamatosan, rendszeres találkozókon. 

A Forbes Business Club az első számú vezetők exkluzív közössége. Egy olyan tér, ahol a cégek első emberei találkozhatnak és megtartó közegben oszthatják meg egymással problémáikat, tapasztalataikat, dilemmáikat. A tematikus alkalmak során szakértők facilitálásával boncolgatunk majd olyan, minden vezetőt érintő kérdéseket, mint a vízió szerepe az üzletfejlesztésben; az átalakuló piac által kikényszerített, vagy éppen a piacot megelőző, a piacnak diktáló újratervezés; a munkavállalói trendek; a legjobbak megtartása és toborzása. A havi rendszeres találkozók a vezetői dilemmák és a vezetők emberi viselkedésének egy-egy területét veszik át, érintve a világban és Magyarországon zajló aktuális üzleti és gazdasági folyamatokat. A szakmai programot a vezető- és szervezetfejlesztésben elismert szakemberek tartják, Lénárt Viktor irányításával.

„Egy kiterjedt elitvezetői hálózatot látok magam előtt. Elit emberi és üzleti értelemben, ahol számíthatunk egymásra, ahol a közösség nem csak üzleti kapcsolatokról szól, és pont ezért üzletileg is tartósan sikeres együttműködéseket hoz létre, ahol együtt fejlődtünk és váltunk jobb emberekké és vezetőkké”

– Lénárt Viktor, a Forbes Business Club vezető- és szervezetfejlesztője. A Forbes oldaláról Pauer Kriszta a projekt másik vezetője.

Víziónk összekötni az ország fontos és izgalmas vállalkozásainak első embereit, hogy az egyedül gondolkodásból közösség, a dilemmákból megoldás, a közös kérdésekből összemosolygás legyen. A cél a közös fejlődés: ebben a folyamatban a vezető- és szervezetfejlesztésben elismert szakemberek és az ország ikonikus és izgalmas vállalkozásainak tulajdonosai lesznek a segítségünkre. És persze maga a közösség, mert egymástól tanulhatunk a legtöbbet.

Találkozóink és témáink

Első nagy klub találkozó, ahova várunk nagy szeretettel: 2023. április 20.

Ezeket a témákat beszéljük át.

Április
Miért csinálom? Az üzletépítés valódi mozgatórugói.
A vízió szerepe az üzleti teljesítményben. Május
Tulajdonosi, vezetői és munkavállalói stratégiák – egy mozi, vagy sok vetítés?
Átalakuló piac, égető problémák, különböző nézőpontok – stratégiakészítés és rendszeres újratervezés.
Június
Technológia és fejlesztés. Létezik olyan, hogy hatékony káosz?
Az új technológiai megoldások kiválasztása és rendszerbe szervezése.

A további találkozók témái ITT érhetők el.

Legalább havi rendszerességgel tartjuk az összejöveteleinket, ahol a vezetői dilemmák és viselkedés egy-egy területét, vagy éppen a világban vagy Magyarországon zajló üzleti folyamatok egy aktuális elemét tesszük fókuszba. 

Ezen túl ennek az exkluzív klubnak a tagjait a Forbes más eseményeivel, a Forbes tágabb közösségének ismert tagjaival, a legsikeresebb magyarországi vállalkozókkal is kapcsolatba hozzuk. 

A Forbes Business Club alapító tagjai: 

TOMÁN SZABINASZABADOS ÁGIPERÉNYI ANDRÁSNISZKÁCS ANNAGAZSI ZOLTÁNGERENDAI KÁROLYBALLA ÁKOS

PERÉNYI ANDRÁS | Webshippy, társalapító

Perényi András, a Webshippy alapítója a cég raktárában. Fotó: Sebestyén László

Sorozatvállalkozó, digitális kereskedelmi és marketing szakember, Magyarország piacvezető kiszervezett logisztikai szolgáltatójának, a Webshippynek az alapítója. Az Ernst & Young Év vállalkozója program díjazottja, korábban pedig az év leghatékonyabb marketing-aktivitásának járó Platina Effie díjat is elnyerte. 2013 óta foglalkozik online kereskedelemmel, ezt megelőzően az Insomnia Reklámügynökség társtulajdonosa és kreatívigazgatója volt. Intuitív vezetőnek mondja magát, abban hisz, hogy a dolgok nem véletlenül történnek, de a sült galamb nem repül a szánkba, irányítanunk kell a sorsunkat és ismerni a céljainkat.

GERENDAI KÁROLY | Vállalkozó

Gerendai Károly az első Forbes Money Summiton. Fotó: Fekete Csaba / Forbes archív

„Szeretem megvalósítani az álmaim. Általában az utazási élményeim kapcsán szerzett tapasztalataim, valamint a vágyaim és a hiányérzetem inspirálták a vállalkozási ötleteimet. Aktív életünk jelentős része munkával telik, ezért fontosnak tartom, hogy a vállalkozásaimra ne csak feladatként, hanem egyfajta hobbiként is tekinthessek. Számomra fontos szempont, hogy ne csak nekem, hanem minél több embernek okozzon örömet a tevékenységünk. Meggyőződésem, hogy az elégedett felhasználók és partnerek jelentik az üzleti sikerek kulcsát is. Cégeimnél elsősorban nem az üzleti terveket kell teljesíteni, hanem mindenkinek arra kell törekedni, hogy felülmúljuk a fogyasztói elvárásokat és valódi, emlékezetes élményeket nyújtsunk, ami bárhol a világon meg tudná állni a helyét.”

GAZSI ZOLTÁN | Eisberg Hungary, ügyvezető igazgató

Gazsi Zoltán a Forbes Legyél jobb! Napján. Fotó: Fekete Csaba / Forbes archív

„30 éve vagyok vezetői pozícióban. Végigjártam a ranglétrát multikörnyezetben, majd kipróbáltam magam családias vonalon is. Bejártam a világot, az eltérő kultúrákban való eligazodáshoz nagyfokú nyitottságra volt szükség, erre a tapasztalatra építve vezetek azóta is. Munkám során igyekszem másokat is az önismeret mélyítésére, a kitaposott ösvény elhagyására ösztönözni. Fontos feladatomnak tartom, hogy inspiráljam a kollégáimat, folyamatos fejlesztésük által a cég állandó megújulását biztosítva. Ehhez nekem is inspirációra van szükségem, mely konferenciákból, könyvekből, kollegáimmal és sok más értékes emberrel történő beszélgetésekből táplálkozik.”

NISZKÁCS ANNA | Gerbeaud Gasztronómia Kft., társ ügyvezető igazgató

Pintér Katalin és Niszkács Anna (jobbra) a Gerbeaduban. Fotó: Orbital Strangers / Forbes archív

„16 éves korom óta életem része a Gerbeaud, a családi vállalkozásunk és ennek az édes értéknek az őrzése, megújítása. 2020-ban történt meg a generációváltásunk, amikor édesanyámtól átvettem a cégünk vezetését. Ma a legfontosabb értékünknek a fenntarthatóságot és az etikus működést tartom. Hosszú távban gondolkodom, hiszek a pozitív szemlélet erejében és az empatikus viselkedésben. Felelősnek érzem magam a szemléletformálásban, emiatt úgy építem vállalkozásunkat, hogy minden kollegám, a vendégeink és a partnereink is érezzék: hatással vagyunk a következő generációra és felelősek vagyunk azért, amit rájuk hagyunk.”

TOMÁN SZABINA | Üzletasszony, a Toman Lifestyle vállalat elnöke, a Toman életmódprogram megalkotója

Tomán Szabina

„Több mint 30 év telt el a rendszerváltozás óta. Számtalan hazai vállalkozás született és vált igazán meghatározó piaci szereplővé. A vállalkozói lét azonban még mindig sokaknak tűnik kockázatosnak, ezen a téren még bőven van hova fejlődni Magyarországon. Előttem sem volt családi példa, a saját bőrömön megtapasztalni, mit jelent saját márkát építeni, szervezetet fejleszteni, egy üzletet naggyá és még nagyobbá tenni. Ez a klub azért fantasztikus lehetőség, mert tudunk kapcsolódni egymáshoz, gazdagítani a másik tudását, támogatni őt a kihívásaiban. Felelősség alapítónak lenni. Alig várom, hogy időről időre találkozzunk.”

SZABADOS ÁGNES | Riporter, újságíró, a Libertine Könyvkiadó és Könyvesbolt tulajdonosa

Szabados Ágnes irodalomrajongó-olvasásnépszerűsítő. Fotó: Sebestyén László

„Híradós műsorvezetésből nyergeltem át a könyvkereskedelem és a könyvkiadás területére. Könyvesboltokat és könyvkiadót vezetek immár harmadik éve. Leginkább intuícióból. Azt gondolom, hogy mindent, amit az elmúlt három évben elértem, a szenvedélyemnek, elhivatottságomnak és bátorságomnak köszönhetem. Saját bőrömön tanultam és tanulom napi szinten a szervezetfejlesztést, a vezetést, de nem vagyok rest segítséget kérni. Számomra inspiráló lehetőség a Forbes Business Club, remélem, a tapasztalataimmal és a történetemmel én is segíthetek majd a klub tagjainak, és egymástól is rengeteget tanulunk.”

Szabados Ági portréja a Forbes Women különszámunk címlapsztorija.

BALLA ÁKOS | Ingatlanszakértő, Balla Ingatlan, alapító

Balla Ákos a Forbes Money Summit-on. Fotó: Fekete Csaba / Forbes archív

„Immár 23 éve foglalkozom mindennel, ami ingatlan, legyen az egy pályakezdő fiatal segítése az első albérlete megtalálásában, vagy egy 100 milliárdos forgalmú cég új telephelyének kiválasztása. Hiszem, hogy az »ingatlanozás« valójában nem az ingatlanokról, hanem az emberekről szól, ezért én valójában „emberezek” és nem »ingatlanozok«. Több saját vállalkozás alapításán vagyok túl, miközben több mint 100 vállalkozás indításában segítettem a döntéshozókat a megfelelő telephely, üzlet vagy iroda kiválasztásában, amely a sikeres működésben jelentős szerepet játszik.”

SZERVEZETFEJLESZTŐNK: LÉNÁRT VIKTOR
A hazai szervezetfejlesztés megkerülhetetlen szakembere, a Forbes Business Club vezető- és szervezetfejlesztési szakértője; executive tanácsadó és coach, a Grow Group elnöke, a ZEL Group alapító CEO-ja.

„Példaértékű cégek vezetőiből szerveződő közösséget építünk, ahol folyamatosan követjük egymás emberi és vezetői fejlődését. Mindannyian szeretnénk JÓL élni – kapcsolatainkban, anyagilag, szakmailag. Az ezt lehetővé tevő vezetői működésről beszélgetünk, ebben az irányban fejlesztünk, ezzel kapcsolatban osztjuk meg tapasztalatainkat. Ez a Forbes Business Club esetében azért is különösen izgalmas, mert a vállalatok első emberei nem gyakran tömörülnek ilyen fejlesztő közösségekbe, »beszélik ki” a problémáikat. Szeretnénk kinyitni ezeket a kapukat, és megteremteni a tapasztalat áramlását. Annál is inkább, mert nem hétköznapi emberekről beszélünk: itt mindenki vízióval, akár évtizedes jövőképpel rendelkezik, nem is beszélve a társadalmi felelősségvállalásról és értékteremtésről. Ők, ti viszitek előre a világot!”

PAUER KRISZTINA
Kommunikációs és PR szakember, tréner, coach, a Forbes Business Club háziasszonya és lelke

„Impulzív és érzékeny embernek tartom magam, tele vagyok tenni és tanulni akarással, és nem utolsósorban szeretem összefogni az embereket. Mindezt most kamatoztathatom a Forbes Business Club körüli feladatokban, melynek a nulladik pillanattól kezdve tevékeny részese vagyok. Projektvezetőként hozzám tartozik az operatív munka, a szervezés, az eventek koordinálása, a kommunikáció a klubtagokkal, a szervezetfejlesztő kollégákkal és az alapítókkal. Hiszek benne, hogy egy olyan egyedülálló, inspiráló közösséget hozunk létre, ami szól minden olyan vezetőnek, akinek fontos az önismeret, és aki szeretne olyan technikákat elsajátítani, amelyeket hivatásában és magánéletében is kamatoztathat. És persze: szeretne kapcsolódni.”

The post Nagy nevekkel indul a Forbes Business Club appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés