:

Egy napra leállt Németország, magyar járatok is érintettek

Nem vették fel a munkát pénteken a német vasúti közlekedési dolgozók, és négy repülőtéren is sztrájkolnak.

Hajnalban elkezdődött a német vasúti dolgozók nyolcórás sztrájkja, ami jelenleg is lebénítja az ország tömegközlekedését – írja az AP. A munkabeszüntetés hajnali 3 órától délelőtt 11 óráig tart. A sztrájk nem csak a Deutsche Bahn, hanem legalább 50 másik közlekedési társaság működését is érinti.

Az EVG szakszervezet már régóta 12 százalékos, de legalább 650 eurós béremelést követel. Március 27-én is sztrájkba léptek, az akkori munkabeszüntetés azonban nem vezetett eredményre. A márciusi infláció 7,4 százalékos volt Németországban.

Több ebből Mátol látogatható a Mol-torony, ennyiért nézheted meg a fővárosi panorámát Jön a blokkolóóra az orvosoknak és videófelvétel is készülhet róluk

Nem csak a vasutat, a légi közlekedést is érinti a sztrájk. A düsseldorfi, a köln-bonni, a hamburgi és a stuttgarti repülőtereken sem vették fel a munkát a dolgozók pénteken. A stuttgarti repülőtéren erre a napra minden induló járatot töröltek. A légi közlekedési sztrájk magyar járatokat is érint, ma törölték például a Eurowings esti kölni és düsseldorfi járatát.

The post Egy napra leállt Németország, magyar járatok is érintettek appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés