:

Brutális árakkal készülnek idén a hotelek, ennyibe fog kerülni egy éjszaka

A négycsillagosokban már 50 ezer forintot is elkérnek.

Csökken a szálláshelyek száma, a költségek ugrása miatt a fennmaradó helyek emelik az áraikat – írja a Portfolio. A szálláshelyeknek így a belföldi vendégszámok csökkenésével kell számolni, a hazai turizmus csapdába kerülhet: ezt a lélektani határhoz közelítő árcédulák pedig nem segítik.

Az összeállítás szerint márciusban már 50 ezer forintba került egy éjszaka egy 4 csillagos hotelben, félpanziós ellátással – a panziók szobaára pedig közel 25 ezer forintra növekedett.

Az árak azért is emelkedtek ilyen drasztikusan, mert ez az egyik leginkább energiaintenzív szektor. Az energiaárak növekedése a csőd szélére sodort számos vállalatot, több hotel és panzió be is zárt a kibírhatatlan költségek mellett. A februári adatok alapján a 850 panzió és alig 800 hotel működött az országban, ami 12 és 8 százalékos csökkenést jelent.

Több ebből Egy apró trükk miatt kockáztatnak ezermilliárdokat Orbánék Forint: gyengébben kezdjük a hetet, mint szeretnénk

A bezárások pedig tovább gerjesztik a szobaárak növekedését, hiszen a kínálati kapacitások szűkössége felfelé nyomja az árakat.

The post Brutális árakkal készülnek idén a hotelek, ennyibe fog kerülni egy éjszaka appeared first on Forbes.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés